Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Filmen alle ville se i jula

Komedien «The Interview» har blitt vist på hundrevis av kinoer i USA i jula. Det blir feiret som en seier for ytringsfriheten.

Tusenvis av amerikanere har sett filmen «The Interview» i jula. Mange steder var filmen utsolgt. Filmen skulle først ikke vises på grunn av trusler. Den gjør narr av Nord-Koreas leder. Det var Nord-Korea veldig misfornøyd med.

Evan Goldberg og Seth Rogen har regissert filmen. De overrasket kinopublikummet i Los Angeles ved å dukke opp ved en forestilling. De to takket fansen for å støtte filmen.

Filmens planlagte premiere ble avlyst. En gruppe truet med å angripe kinoer som viste filmen. Den samme gruppen sto trolig også bak et større hackerangrep mot filmselskapet Sony. USA mener Nord-Korea bestilte angrepet.

Sony fikk selv kritikk på for å ha gitt etter for trusler. Filmselskapet ombestemte seg og lot likevel kinoer vise filmen.

Publikum har ingenting å frykte, mener både kinosjefer og folk som går på kino. Premieren første juledag gikk fredelig for seg.

Filmen vises ikke bare på kino. Amerikansk og canadisk publikum kan også laste den ned. Hvor mange som har sett filmen, er foreløpig ikke kjent.

Filmen får også masse oppmerksomhet i både Kina og Sør-Korea. Det er de to landene som grenser mot Nord-Korea. Flere hundre tusen mennesker har sett filmen på ulovlige nettsider.

De fleste kommentarene om filmen på internett var at «The Interview» var lite morsom og temmelig kjedelig.

– Det er ikke noe drama og ikke noe moro. Det er bare en påtvunget komedie. Kunne de ikke gjort en bedre jobb enn dette, kommenterte en sørkoreansk blogger.

Mange sier at de ville se filmen på grunn av det som har skjedd.

– Det spiller ingen rolle om filmen er god eller ikke. Dette er blitt filmen alle nå må se, sier en bruker på nettsamfunnet Wiebo.

LES MER HER: Konflikt etter film om Nord-Korea