Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Fjern sexserie

Tusener av mennesker vil ha NRKs sexserie for unge fjernet. Serien «Trekant» starter onsdag.

Flere hundre personer har sendt e-poster eller ringt til NRK. På nettsamfunnet Facebook er 5.500 mennesker med i kampanjen «Nei til NRKs Trekant». Ingen har sett programmene som starter onsdag. Men mange er overbevist om at serien vil oppfordre unge til å ha sex uten at de er gift. Kristne er opprørte.

Tre unge skal dele leilighet i åtte uker. De sendes ut på oppdrag for å lære, utforske og oppleve hva som finnes i den seksuelle verden. På hjemmesidene til serien sier deltakerne at de har lært mye om suging og runking. De mener at både gutter og jenter bør onanere ofte. I et kort innslag fra serien er det pesing og stønning.

Redaktør Håkon Moslet i NRK synes ikke dette gir et galt inntrykk av TV-serien.
– Det er mye oppmerksomhet på porno i samfunnet, men «Trekant» er ikke i den kategorien. Dette er smarte, nysgjerrige unge som snakker om sex på en åpen måte. De får belyst sex fra mange vinkler, sier Moslet til nyhetsbyrået NTB.

Han tror at folk misforstår litt fordi serien heter «Trekant». Det gjør at noen tror NRK skal vise sex tre personer som har sex. Moslet er likevel fornøyd med tittelen.
– Den er pikant. Noen vil syns at det er morsomt og spennende. Mens andre tydeligvis ikke har positive tanker om ordet, sier han.

Dette er ikke som seriene «Paradise Hotel» eller «Big Brother», understreker NRK.
– Det blir ikke sex foran kamera. Dette er informativ og underholdende TV. Sex er et tema som for mange unge er preget av spørsmål de ikke får svar på, følelse av mislykkethet, fortielse og usikkerhet, sier Moslet.

LES OGSÅ: Sex, humor og reality

Redaktøren sier at de tre deltakerne bor sammen fordi det er en mer moderne måte å lage TV på. De skal ikke bruke det de lærer i leiligheten.
– Dessuten var det viktig at deltakerne ble godt kjent. Da er det tillit mellom dem og de føler seg trygge, sier Moslet.