Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere prøver seg igjen i MGP

Tone Damli prøver seg på nytt, 11 år etter forrige gang. Det samme gjør Didrik Solli-Tangen. Deltakerne i årets MGP er klare.

– Jeg gleder meg helt sykt, sier Tone Damli. Artisten er nok en gang klar for sangkonkurransen Melodi Grand Prix (MGP). I årets konkurranse møter hun blant andre tidligere vinner Didrik Solli-Tangen.

– Jeg har gjort dette før, så jeg vet jo hva jeg går til. Det er en av de største scenene du kan stå på. Det er en fantastisk plattform for å vise fram musikken sin, sier Damli til nyhetsbyrået NTB.

I år er Melodi Grand Prix 60 år.

Damli og Solli-Tangen er blant fem artister som er garantert en plass i finalen. Mens 20 andre artister må konkurrere om finale-plasser i fem delfinaler.

Sist Damli prøvde seg var i 2009. Det var året Alexander Rybak vant med superhiten «Fairytale». Den gikk til topps i den internasjonale finalen det året.

Nå er Damli nok en gang med i MGP. Denne gangen med låta «Hurt Sometimes».

Det samme gjelder for Didrik Solli-Tangen. Han vant den norske finalen i MGP i 2010. Det var med låta «My heart is yours». Nå stiller han sammen med broren Emil med låta «Out of Air».

Også artisten Sondrey er kvalifisert til finalen på forhånd. Han er kjent fra TV-programmet «Stjernekamp» på kanalen NRK. Der konkurrerte han mot blant andre Kim Rysstad. Også han er med i årets MGP.

Rysstad er blant fire artister fra Sørlandet. De skal konkurrere i første delfinale lørdag.

Delfinalene er sortert etter landsdel. Det blir én delfinale for artister som representerer Nord-Norge, én for Midt-Norge, Vestlandet, Østlandet og Sørlandet.

Til slutt møtes alle vinnerne og de som på forhånd ble plukket ut til finalen. Vinneren kåres i en hovedfinale.

Resten av artistene blir presentert før hver delfinale.