Kultur

Flere tøffe kvinner på TV

De spiller mindre roller i filmer fra Hollywood. Men damene har hovedrollene på TV.

Hollywood får kjeft for ikke å ha mange nok sterke damer i filmene sine. Men når det gjelder TV-serier, er det annerledes.

Nettavisa the Huffington Post har lagt en liste over de beste seriene med kvinner i hovedrollene. Hele 35 serier ble ramset opp. Og denne uka har to serier premiere. Begge med tøffe damer i hovedrollene.

«Orange Is The New Black» (OITNB) har premiere på Netflix på fredag. Det er fjerde sesong i serien. Og den nye serien «The Catch» har premiere på TV-kanalen FEM tirsdag.

OITNB er kjent for mange fra før av. Den handler om livet i et kvinnefengsel i USA. «The Catch» handler om en privat-etterforsker som blir blir svindlet. Mirelle Enos spiller hovedrollen.

– Det er en av de få seriene i den klassiske svindel-sjangeren. Vi har fått en del av det på kino. Som for eksempel «Mr. & Mrs. Smith» og «James Bond». Men vi har ikke sett så mye av det på TV, sier Enos til nyhetsbyrået NTB.

Mennesker er mest utsatt for svindlere når de opplever store endringer i livet, mener hun.

– Forholdene må ligge til rette for å bli lurt, sier hun.

Kate Mulgrew spiller «Red» i «Orange Is The New Black». Red er i fengsel. Hun mener det er viktig at hovedpersonene er i fengsel. Det gjorde serien populær, tror hun.

– Damene i serien er enkle for folk å forstå, sier hun til NTB.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå