Kultur

Flest søkte på Robin Williams

En oversikt viser hva vi googlet mest i 2014. Skuespilleren Robin Williams fikk flest søk.

Den amerikanske skuespilleren Robin Williams begikk selvmord i august. Mange ville lese om Williams på internett. Det viser årets undersøkelse for søketjenesten Google.

«Robin Williams» var ordene som ble googlet mest i verden i 2014.

På andreplass ligger «World Cup». Det er det engelske navnet på verdens-mesterskapet i fotball (VM). Det tredje mest søkte ordet var for sykdommen «ebola».

Folk ville også lese om tragediene med Malaysia Airlines. I mars forsvant et fly mellom Malaysia og Kina. Flyet fra Malaysia Airlines er ennå ikke funnet. Et annet fly fra selskapet ble skutt ned over Ukraina i juli.

En annen ting folk søkte på var «ALS Ice Bucket Challenge». Det var trenden der kjendiser kastet en bøtte isvann i hodet på seg selv. Det var for å skape oppmerksomhet rundt sykdommen ALS.

Spillet «Flappy Bird» fikk også mange søk. Mange søkte også på Conchita Wurst. Det var vinneren av Melodi Grand Prix.

I tillegg søkte folk på Disney-filmen «Frozen». De søkte på terrorgruppa Den islamske staten (IS eller ISIS). Og de søkte på De olympiske leker (OL) i Sotsji i Russland.

I Norge søkte vi også mye på flere ting fra lista. Vi søkte også på VM, OL og Robin Williams. I tillegg ville nordmenn vite mer om blant annet Iphone 6, Petter Northug og jenter.

De mest populære oppskriftene vi søkte på var pannekaker, muffins og brownies. Kjendisene vi søkte mest på var Justin Bieber, Ariana Grande og Jennifer Lawrence. Først på femteplass kom en norsk kjendis. Det var Tone Damli.

Flest søk i verden 2014:

1. Robin Williams

2. World Cup

3. Ebola

4. Malaysia Airlines

5. ALS Ice Bucket Challenge

6. Flappy Bird

7. Conchita Wurst

8. ISIS

9. Frozen

10. Sochi Olympics

Siste utgave

På forsiden nå