Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Folk kan godt tro jeg er homofil

Noen rykter sier at skuespiller George Clooney er homofil. Det bryr han seg ikke om.

Skuespiller George Clooney er kjent fra filmer som «Ocean's Eleven», «Burn after reading» og «The men that stare at goats». Mange synes at 50-åringen holder seg godt. Han viser seg ofte på den røde løperen med en kvinne. Men det går rykter om at skuespilleren er homofil. Det synes ikke Clooney gjør noe.

Han tror mange tror det fordi han ikke har giftet seg og fått barn.

– Det er helt greit at folk tror jeg er homofil, sier han i et intervju med The Advocate. The Advocate er et amerikansk blad for homofile.

– Mitt liv er privat, og jeg har det veldig bra der jeg er. Så hvem tar skade av at noen tror jeg er homofil? Lenge etter min død kommer sikkert noen til å spekulere likevel, sier Clooney.

Clooney er kjent for å støtte opp om de homofiles kamp. Han har blant annet kjempet for de homofiles rett til å inngå ekteskap. Han synes at det er viktig.

– Vi må kjempe for likhet. Det har historien lært oss. Den typen argumenter folk bruker om homofile nå, har vært brukt om andre grupper før. For eksempel når noen ikke ville at svarte skulle ha militærtjeneste, eller at svarte ikke skulle gifte seg med hvite, sier han.