Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Forgiftet av en i familien

En mann faller død om under middagen. En av hans nærmeste har lagt gift i maten hans. Slik starter Hans Olav Lahlums nye krimbok.

Hans Olav Lahlum kom med sin første krimbok i fjor. Det var romanen «Menneske-fluene». Nå er han klar med enda en bok om etterforskerne K2 og Patricia. Den nye boka heter «Satelitt-menneskene». Den tar oss tilbake til lørdag 10. mai 1969. Magdalon Schjelderup har jobbet mot tyskerne under andre verdenskrig. Han ber om et møte med politiet. Schjelderup sier en av hans nærmeste har planer om å myrde ham.

Før møtet ber Schjelderup sine ti nærmeste på en søndags-middag. Han ber sønnen sin Leonard om å spise litt av maten først. Ingenting skjer. Men midt i måltidet faller Schjelderup om og dør.

– Denne mektige og upopulære mannen er blitt forgiftet. Morderen selv satt ved bordet. Men på hvilken plass morderen satt, blir et spennende mysterium. Det står det i en presse-melding.

Etter drapet kommer det flere mystiske brev. De varsler om at flere av gjestene på middagen vil dø. Det er mange hemmeligheter i Schjeldrups fortid. K2 får høre om et mystisk mord ved krigens slutt. Det kan ha noe å si for drapet på Schjelderup.

Boken kommer 10. august, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Vi elsker krim-bøker

Lahlum er historiker. Fra før er han kjent for sine bøker om amerikanske presidenter og om andre verdenskrig. Han har også skrevet om kjente personer. I 2009 skrev han en bok om Haakon Lie. Lie var parti-sekretær i Arbeiderpartiet i mange år etter andre verdenskrig.