Kultur

Forlagshus evakuert

Alle ansatte i Cappelen Damm er sendt hjem. Årsaken er utgivelsen av en bok.

Boka «Taushetens tyranni» ble gitt ut av forlaget Cappelen Damm i dag. Boka har ført til kraftige reaksjoner i mange land.

- Alle ansatte er sendt hjem av hensyn til sikkerheten. Det kan jeg bekrefte, sier Tom Dahl til nettavisa VG Nett. Dahl er i ledergruppen i forlaget.

Sju politibiler sto utenfor forlagshuset i Akersgata. Det var på mandag formiddag. Det er varslet en demonstrasjon utenfor huset. Flere politi-patruljer var klare til å møte demonstranter. Lokalene til forlaget er i Akersgata i Oslo. Politiet hadde på seg hjelmer.

Demonstrasjonen var ventet å starte rundt klokken 14. Den er mot boka. Den viser et trykk av 12 tegninger av muslimenes profet Muhammed. I islam er det ikke lov til å tegne profeten. Det blir sett på som mobbig av Gud. Flere vestlige land har likevel trykket tegningene. De mener at det må være lov til å trykke alt. Det er frihet til å ytre seg.

LES MER: Trykker vitse-tegninger på nytt

– Ville straffe Danmark

«Taushetens Tyrrani» ble først utgitt i Danmark i september i fjor. Den inneholder de samme vitse-tegningene som ble trykket i avisa Jyllands-posten i 2005. Boka handler om alt som skjedde etter at avisa trykket tegningene. Den er skrevet av den danske journalisten Flemming Rose. Han var kultur-redaktør i Jyllands-posten da de trykket tegningene.

Det har ikke kommet inn noen trusler til politiet.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå