Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Franske idrettsstjerner døde

Ti personer døde da to helikoptre krasjet under en TV-innspilling. Blant de døde er tre franske idrettsstjerner.

To helikoptre kolliderte i lufta under en TV-innspilling. Det skjedde nord i Argentina. Ti personer døde i ulykken. Blant dem er tre franske idrettstjerner.

Ulykken skjedde under innspillingen av TV-serien «Dropped – heltenes kamp». Krasjen skjedde sent mandag ettermiddag lokal tid.

Seileren Florence Arthaud, svømmeren Camille Muffat og bokseren Alexis Vastine døde. De var blant åtte franskmenn som mistet livet i ulykken. Det bekrefter president François Hollandes kontor natt til tirsdag. I tillegg døde de to argentinske pilotene i ulykken, melder det franske nyhetsbyrået AFP. Været var bra. Årsaken til ulykken er ikke kjent, sier Horacio Alarcon. Han er talsmann for lokale myndigheter. Ulykken skjedde i provinsen La Rioja. Der er det mange fjell.

Åtte franske idrettsutøvere deltok i TV-serien. Der er deltakerne er med på et vågestykke. De slippes ned på ulike øde steder for å vise at de klarer å overleve.

Serien skulle sendes på den franske kanalen TF1 TV. Innspillingen begynte i slutten av februar i Patagonia på sør i Argentina. Så reiste den franske gruppa nordover til La Rioja. Det er et populært sted for turister. La Rioja ligger 1.100 kilometer nord for Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Filmteamet er på 80 personer. De fleste er franskmenn. De kom til området for noen dager siden, ifølge lokale myndigheter.

Arthaud var regnet for å være blant verdens beste seilere. Og det i en sport hvor det er flest menn. Hun hadde blant annet vunnet seilaset Route du Rhum i 1990. Svømmeren Muffat brakte hjem tre medaljer under De olympiske leker (OL). Det skjedde i London i Storbritannia i 2012. Blant dem var gullmedaljen i 400 meter fristil. Bokseren Vastine vant bronse i OL i Beijing i Kina i 2008. Han vant i lettvektsklassen.

Helikoptrene krasjet i nærheten av byen Villa Castelli. Et av helikoptrene tilhørte myndighetene i La Rioja. Mens det andre tilhørte naboprovinsen Santiago del Estero. Det sier La Riojas sikkerhetssjef Cesar Angulo.

Argentinske medier viste mandag bilder av de to helikoptervrakene. De brenner i det tørre landskapet hvor ulykken skjedde. Politi- og brannmannskaper jobbet fortsatt med å hente ut likene mandag kveld. Det sier en kilde fra politiet til det franske nyhetsbyrået AFP.

– Det er nå fire timer siden kollisjonen, og det brenner fortsatt. Røyk stiger opp fra helikoptrene, sier kilden som er der hvor på ulykken skjedde.

TV-konkurransen «Dropped – heltenes kamp» går også i norsk utgave på TV 2. Der deles idrettskjendisene inn i to lag. De slippes ned på forskjellige steder i verden. Så må de konkurrere om å finne fram til der det bor folk. De får ikke med seg verken mat, kart eller kompass.

– Jeg sørger over vennene mine. Jeg skjelver, jeg er forferdet. Jeg har ikke ord. Det skrev Sylvain Wiltord på nettsamfunnet Twitter natt til tirsdag. Han er en tidligere fransk fotballspiller. Han er også deltaker i programmet.

Det er også svømmeren Alain Bernard, syklisten Jeannie Longo, snowboarderen Anne-Flore Marxer og kunstløperen Philippe Candeloro. Ingen av dem er blant de døde.