Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fun. lagde den beste sangen i 2012

Bandet Fun. vant Grammy-prisen for årets sang søndag. Men den store vinneren var likevel The Black Keys.

Musikkprisen Grammy Awards ble delt ut søndag i New York i USA. Flere av de mest kjente artistene i verden var samlet i Los Angeles. Bandet Fun. stakk av med den mest populære prisen. Nemlig prisen «Årets sang». Den vant de for sangen «We are young».

– Jeg vet ikke hva vi tenkte når vi skrev den teksten. Alle kan se ansiktene våre og vi er ikke veldig unge, sa vokalist Nate Ruess da han takket for prisen.

Fun. var nominert i til sammen seks kategorier før utdelingen. Mange var spente på hvor mange priser de ville vinne. Fun. var blant annet nominert til prisen «beste album», men den vant bandet Mumford & Sons for albumet «Babel».

Det britiske bandet var overrasket over at de vant.

– Vi trodde ikke vi skulle vinne noe, fordi The Black Keys helt fortjent har gjort rent bord i dag, sa vokalist Marcus Mumford i talen sin.

Det var nemlig rocke-bandet The Black Keys som ble den store vinneren. Bandet vant alle prisene i kategoriene for rock. De vant både beste rocke-opptreden og beste rockesang med «Lonely Boy». Bandet vant også beste rockealbum for El Camino. Bandets produsent Dan Auerbach vant prisen for årets produsent.

Gotye og Kimbra fikk prisen for årets beste innspilling og gruppeopptreden for «Somebody I Used to Know». Gotye fikk også prisen for beste alternative album.

Rihanna vant pris for beste musikkvideo med «We Found Love» som hun har laget i samarbeid med Calvin Harris. Skrillex vant både beste danse-inspilling og beste danse/elektronika-album med Bangarang.

Britiske Adele fikk prisen for beste solopop-opptreden. Amerikansk Kelly Clarkson vant kategorien beste popvokal-album.