Kultur

Fyller 60 år og blir heks igjen

Artisten Maj Britt Andersen er 60 år. Hun feirer også ti år i rollen som «Pulverheksa».

Maj Britt Andersen er artist og skuespiller. Hun har mye å feire. I fjor feiret hun 40 år som artist. I år ble hun 60 år og feirer bursdag. Og hun feirer ti år i rollen som «Pulverheksa». Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Stykket går på Riksteateret. Nesten 100.000 barn har sett Maj Britt Andersen i rollen som «Pulverheksa». Våren 2017 reiser hun på tur igjen.

Hun tar på seg den store, svarte parykken. Da blir hun den snille heksa. Heksa kan trylle med sitt magiske pulver. Så reiser hun over hele Norge. Hun besøker kulturhus i nord og sør. Det blir litt mystisk på scenen. Noen store fotspor dukker opp i «Pulverskogen».

Maj Britt Andersen snakker bokmål i stykket om «Pulverheksa». Ellers snakker og synger hun på dialekt. Andersen er fra Toten i Hedmark. Hun har gitt ut 20 plater alene. I tillegg mange plater sammen med andre.

I fjor vant Andersen sin andre Spellemanns-pris. Det var for plata «Væla omkring». Det var en plate med de mest kjente sangene hennes. Hun hadde spilt inn flere låter på nytt.

Første gang hun vant prisen var i 1987. Men hun har vært nominert 10 ganger, ifølge avisa Budstikka. Artisten har gitt ut sin egen musikk siden 1975. Hun er mest kjent for å lage musikk for barn. Hun har sunget mange sanger av artisten Alf Prøysen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå