Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ga for få stemmer til Australia

Et av medlemmene i den danske juryen misforstod karaktersystemet.

Den danske juryen ga færre stemmer enn den skulle til Australia under sangkonkurransen Melodi Grand Prix. Planen var å gi Australia 12 poeng. I stedet fikk landet 10 poeng fra Danmark.

 

Jurymedlem Hilda Heick sier at det er hennes feil. Hun misforstod måten å gi karakter til landene. Heick mente Australia var best. Likevel plasserte hun landet på bunn, skriver nyhetsbyrået NTB.

 

– Jeg trodde vi skulle gi det høyeste tallet til sangen man likte best. Og det laveste tallet til den man ikke brydde seg om, sier Heick.

 

Hun er veldig lei seg for tabben. De fire andre medlemmene plasserte Australia som sin favoritt. Hadde Heick gjort det samme, ville Australia fått 12 poeng. I stedet fikk landet 10 poeng. Ukraina fikk 12 poeng.

 

Det var også Ukraina som vant hele konkurransen i år. Sangen «1944» handler om hvordan Russland har tatt land fra Ukraina flere ganger.

 

Heick mener det ikke er bra at denne sangen vant.

– Jeg synes absolutt ikke at man skal blande politikk inn i Grand Prix. Jeg synes det skal handle om det morsomme, hyggelige og festlige, sier hun.

 

Norge var ikke med i finalen lørdag. Agnete Johnsen gikk ikke videre fra semifinalen med sangen «Icebreaker». Men hun manglet bare noen få stemmer. Det viser rangeringen av artister som ble lagt fram etter finalen. Johnsen kom på 13. plass. Bare de ti beste artistene fikk være med i finalen.