Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ga nesten 208 millioner

Folk ga mye også i årets TV-aksjon. Norsk Folkehjelp fikk inn nesten 208 millioner kroner.

Norsk Folkehjelp er strålende fornøyd med resultatet. Mandag var det talt opp 207.965.915 kroner. Det blir det mye mine-rydding av. Og det kan blir mer.

Folk fortsetter nemlig å gi. Det er både via telefon og andre muligheter.

– bedrifter og organisasjoner har gitt dobbelt så mye i år som i fjor. Det er svært gledelig. Dette er rekord! Så langt har det kommet inn 25,5 millioner kroner fra næringslivet, sier Liv Tørres. Hun er general-sekretær i Norsk Folkehjelp. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Per Nergaard leder Folkehjelpens mine-avdeling. Han er også veldig glad for pengene.

– Norsk Folkehjelp har til nå ryddet flere millioner kvadratmeter land. Det er i lokalsamfunn hvor vanlige folk bor. Men fortsatt trengs det å rydde bort miner og eksplosiver. Det koster mye og er veldig farlig å rydde opp etter en krig. De pengene vi har fått, gir oss mulighet til å planlegge hva vi skal gjøre over flere år, sier Nergaard.

Natt til mandag festet og feiret NRK og Folkehjelpen. Mandag formiddag kom hverdagen så smått tilbake.

– Men vi skal bruke litt tid til å takke alle de som har bidratt, sier kommunikasjons-sjef i TV-aksjonen Henning Brikt Andersen. Han har snakket med nyhetsbyrået NTB.

7.000 frivillige har organisert aksjonen der folk bor. 100.000 mennesker gikk rundt med bøsser. TV-aksjonen har vært gjennomført hver høst siden 1974.

LES MER HER: Vil ha flere til å gå med bøsse