Kultur

– Galskap å rive Høyblokka

Høyblokka er en kunstskatt. Det mener eksperter på kunsten til Pablo Picasso.

Kjennereav kunstneren Pablo Picassoi utlandet mener at det er galskap å rive Høyblokka i regjeringskvartalet. Det har vært et forslag etter terror-angrepene i 2011. Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell forstår at rivingen vil vekke internasjonal harme, skriver nyhetsbyrået NTB.

Bård Vegar Solhjell er nestleder i Sosialistisk Venstreparti (SV).

Det er han som har ansvaret for å bevare kulturminner i Norge. Kulturminner ting som mennesker har laget, og de er ofte gamle. Eksempel på kulturminne kan være gamle bygninger og kirker.

LES OGSÅ HER: Vil rive Høyblokka

Solhjell var første minister som sa at han var uenig i å rive Høyblokka. Han tror rivingen vil få oppmerksomhet i utlandet.

– Dette var det første monumentale byggverket Pablo Picasso var med på å lage. Det er en internasjonal kunstskatt, sier ministeren til Dagsavisen.

Pablo Picasso laget tegningene som er på bygget.

Neil Cox er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Edinburgh i Skottland. Han mener det må finnes en løsning for å bevare blokka med kunsten i.

LES OGSÅ HER: Foreslår å rive Høyblokka

Også Sarah Wilson har reagert på rivningsplanene. Hun jobber på kunstsenteret The Courtuauld Institute of Art i London.

– Dette er galskap! Her må man se muligheten til å stoppe opp og tenke nytt. Bygget er en viktig del av Norges kulturarv. Det bevares for enhver pris, sier Wilson til avisa.

Siste utgave

På forsiden nå