Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Game of Thrones» har satt ny rekord

TV-serien «Game of Thrones» er uslåelig. Til sammen har de vunnet 38 Emmy-priser.

Natt til mandag var det fest i Hollywood. Det var utdeling av prisen som heter Emmy. Prisene blir gitt til dem som lager best TV-serier og filmer. TV-serien «Game of Thrones» var en av de største favorittene. Den var nominert til hele 23 priser.

Serien har vært populær siden den startet i 2011. Hvert år har den fått mange priser. Nå har den vunnet flest Emmy-priser til sammen. Til og med flere enn den gamle TV-serien «Frasier». De vant 37 priser mens de var på TV.

I natt «Game of Thrones» 12 priser. Serien har vunnet totalt 38 Emmy-priser på fem år. Det skriver avisa VG. En av prisene var for beste dramaserie.

«Game of Thrones» er basert på bokserien «A Song of Ice and Fire» (en sang av is og ild). Forfatteren av bøkene er George R.R. Martin. Handlingen skjer i et heller umoderne samfunn. Men vi vet ingenting om årstall. Det kan minne om middelalderen, i likhet med for eksempel «Ringenes herre»-bøkene. I historiene er det både krigsherrer, slaver og kongelige. Og overnaturlige dyr som drager. Det er både kjærlighet og brutal vold. Det skriver nettstedet Wikipedia.