Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gamle helter og nye fjes i Melodi Grand Prix

Her kan du se hvem som deltar i årets MGP.

Det blir spennende samarbeider, nye ansikter og gamle helter å se. Det er i musikk-konkurransen Melodi Grand Prix (MGP).

2. mars skal de ti artistene og gruppene på scenen i Oslo Spektrum. Men publikum får mulighet til å høre årets låter allerede nå: Fredag ble de tilgjengelige på ulike strømme-tjenester.

En rekke av navnene hadde blitt kjent på forhånd. Det til tross for at kanalen NRK prøvde å holde dem hemmelig.

Chris Medina prøver seg nå i MGP-sirkuset. Der møter han kjente artister som Hank von Hell, D'Sound og Mørland. D'Sound stiller med sin nye sanger Mirjam. Mørland vant MGP i 2015. Artisten stiller denne gangen uten Debrah Scarlett.

Både Tom Hugo og Alexandra Rotan har prøvd seg i MGP før. Men nå opptrer de sammen med Fred Buljo fra TV-programmet Norske Talenter.

Også kjente artister som Carina Dahl, Erlend Bratland og Adrian Jørgensen er med. Andre er mer ukjente, som Anna-Lisa Kumoji og Ingrid Berg Mehus. Det var Mehus Alexander Rybak sang om da han vant Eurovision i 2009, ifølge NRK.

Alle artistene er klare for å kappes om seieren i MGP. Vinneren går til den internasjonale sang-konkurransen Eurovision i Israel i mai.

MGP-general Stig Karlsen kalte årets sanger «en deilig twistpose». Her er moderne popmusikk, typiske Melodi Grand Prix-låter, hiphop, ballader og punkrock, sa han.

– Dette er de beste låtene og de beste artistene som Norge har å by på i 2019, sa Karlsen.

 

Her er årets ti låter:

 

* D’Sound tar med seg sin nye vokalist Mirjam Johanne Omdal. De fremfører sangen «Mr. Unicorn». Den er skrevet av bandets Kim Oftstad og Jonny Sjo sammen med Omdal og Magnus Martinsen.

 

* Chris Medina trår til med sangen «We Try». Den er skrevet sammen med Jason Gill, Tormod Løkling og Julimar Santos.

 

* Carina Dahl synger «Hold Me Down». Låta er skrevet av Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen, Pele Loriano, Laurell Barker og Laura Groeseneken.

 

* Anna-Lisa Kumoji synger «Holla». Den er skrevet av Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen og Maria Broberg. 28-åringen fra Asker vokste opp med farens musikk fra Ghana. Hun har vært musikalartist i utlandet.

 

* Erlend Bratland synger låta «Sing for you». Den er skrevet sammen med Arvid Solvang og Nils Egil Brandsæter. Den handler om at «det er helt ok å gå på trynet, så lenge du reiser deg opp igjen». De sa han på presse-konferansen.

 

* Adrian Jørgensen deltar med «The Bubble». Oda Kvingedal er med på vokal. Låta er skrevet av Kjetil Mørland, Jonas McDonnell og Aleksander Walmann.

 

* KEiiNO er en gruppe satt sammen av Tom Hugo, Fred Buljo og Alexandra Rotan. De synger «Spirit in The Sky». Den er skrevet sammen med Alex Olsson og Henrik Tala.

 

* Mørland deltar med sin første låt på norsk, kalt «En Livredd Mann». Kjetil Mørland har laget tekst og melodi selv.

 

* Ingrid Berg Mehus synger låta «Feel». Den har hun og ektemannen Bjørnar Hopland skrevet sammen med Anthony Modebe.

 

* Hank Von Hell fremfører «Fake It». Den har han skrevet sammen med Andreas Werling. Han Von Hell var tidligere vokalist i gruppa Turboneger. Kanskje er dette starten på at han er tilbake som artist. Han skal nemlig spille på noen av verdens største musikkfestivaler. Han planlegger turné i USA mot slutten av året, ifølge NRK.