Kultur

Gamle sanger fra deLillos får ny vri

Nå kan fans av gruppa deLillos høre nye versjoner av sangene deres. Lørdag er det premiere på musikkforestillingen «deLillos – Livet er en liten dings»

Lørdag er det premiere på forestillingen «Livet er en liten dings» på Nationaltheatret. Det er et stykke med sanger fra Oslo-bandet deLillos.

Regissøren Ole Anders Tandberg fikk i oppdrag å lage en forestilling rundt sangene. Bandets frontfigur og låtskriver Lars Lillo-Stenberg protesterte ikke på forandringer.

– Han ga meg helt frie hender, sier Tandberg til NTB.

Først tenkte de to at Lillo-Stenberg skulle skrive nye sanger til en forestilling. Men så bestemte de seg for å bruke gamle sanger på en ny måte. Mange av sangene høres annerledes ut når det ikke er Lars Lillo-Stenberg som synger dem. «Døden» blir for eksempel en kraftfull sang når skuespilleren Gisken Armand synger den, skriver NTB.

LES MER HER: – Morsommere enn før

Forestillingen handler om håp, drømmer og kjærlighet. Og om de rare tingene i livet. Slik er også deLillos' tekster. De handler om enkle og nære ting i hverdagen, og om det som er litt rart.

Handlingen er lagt til sommeren og ferietid. Sju skuespillere spiller par som vi følger gjennom livet. De er Gisken Armand, Andrine Sæther, Ole Johan Skjelbred, Thorbjørn Harr, Eindride Eidsvold, Marika Enstad og Tom A. Haug.

– Her er samlivsproblemer og kjærligheten. Her er de traurige 40-årene da du innser at babyene du kjente er blitt kule voksne som tar over. Selv føler du deg som den samme, bortsett fra at du ikke går på så mange nachspiel lenger. Og så ender det i dødsangst når høsten kommer, sier Lars Lillo-Stenberg.

Hele deLillos står også på scenen under forestillingen. Foruten Lillo-Stenberg består bandet av Lars Beckstrøm på bass, Lars Lundevall på gitar og Øystein Paasche på trommer.

Stykket er kalt opp etter en sangen «Livet er en liten dings» fra 1986. Den skrev Lillo-Stenberg da han var 17 år gammel. Andre sanger i stykket er «Blir det noen fest», «Da tieren var gul», «Stum», «Forelsket» og «Min beibi dro av sted».

Og kanskje er flere av de mest kjente sangene med.

– Det er noen sanger folk venter skal være med: Men jeg kan ikke love at de kommer, alle sammen, sier Lillo-Stenberg til Dagsavisen.

Siste utgave

På forsiden nå