Kultur
Bilde 1 av 4

– George Michael ville likt «Last Christmas»

Filmen «Last Christmas» bruker musikk av artisten George Michael. Han hjalp til med filmen før han døde, sier skuespiller Emma Thompson.

Den britiske artisten George Michael døde på første juledag i 2016. Han ble bare 53 år gammel.

Fredag er det premiere på filmen «Last Christmas». Det er også tittelen på en sang av gruppa Wham. George Michael og Andrew Ridgeley var med i gruppa på 1980-tallet. Senere ble George Michael solo-artist.

– Jeg savner ham sånn. Han ville likt filmen, sier Emma Thompson. Skuespilleren er med i filmen. Hun har også skrevet manuset.

Thompson ble bedt om å skrive manuset. Først var hun ikke så begeistret. «Last Christmas» var langt fra hennes favorittsang til jul. Det innrømmer hun på talkshowet «Tonight med Jimmy Fallon». Men hun forsøkte å skrive et annerledes manus sammen med mannen sin, Greg Wise.

– Vi sendte manuset til George Michael. Jeg møtte ham. Han var bare den flotteste fyren. Da ble jeg veldig entusiastisk, sier Thompson.

15 av sangene til George Michael er med. Blant dem er hiter som «Faith», «Freedom 90», «Too Funky» og «Wake Me Up Before You Go-Go». Det er også med en helt ny sang av George Michael. Sangen heter «This Is How». Den ble sluppet 6. november.

Filmen «Last Christmas» handler om Kate. Hun er veldig uheldig og ganske ulykkelig. Hun ville egentlig bli sanger. I steder jobber hun som alv i en julebutikk. En dag møter hun Tom. Han får henne til å se nytt på livet.

– Kate er en annerledes heltinne. Det var morsomt å spille henne, sier skuespiller Emilia Clarke til det australske TV-programmet «A Current Affair». Clarke er mest kjent fra TV-serien «Game of Thrones».

Henry Golding har rollen som Tom. Emma Thompson spiller Kates mor.

Siste utgave

På forsiden nå