Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gir penger til flyktninger, asylsøkere og innvandrere

Gruppa Karpe gir bort penger de tjener på musikken sin.

Karpe er en rapgruppe fra Oslo. Nå vil de hjelpe flyktninger, asylsøkere og innvandrere. De gir bort pengene de tjener på musikken sin.

Karpe sier dette selv i sosiale medier. Der legger de også ut bilde av avtalen. De overfører rettighetene til inntektene fra musikken sin til Patel og Abdelmaguid Foundation. Første tildeling fra fondet blir i oktober 2021.

Karpe består av Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. De forteller dette om løftet de ga hverandre for snart ni år siden:

– Hvis vi en eller annen gang i livet, mot alle odds, eier master-rettighetene til alle utgivelsene våre … så gir vi bort alt. Hele katalogen. Alle inntektene. For resten av livet og en god stund til. Det er arven vår.

Hver gang noen hører på Karpe-låter, går pengene rett til fondet. Det gjelder fra debuten «Glasskår» til «SAS PLUS / SAS PUSSY». Fondets nettside viser hvor mye penger som kommer inn.

Én gang i året deles overskuddet ut til små og store prosjekter. Disse skal bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere – i Norge og resten av verden.

Karpe har gitt ut seks studio-album. De har i tillegg gitt ut EP-er og singler.