Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gir penger til Ibsen-scene

Regjeringen vil ha en teaterscene ved Ibsenmuseet i Oslo. De gir 8 millioner kroner til prosjektet.

En ny teaterscene kan komme ved Ibsenmuseet i Oslo. Regjeringen gir penger til dette i sitt forslag til statsbudsjett for neste år.

– Vi må ta inn over oss hvor stor Ibsen er ute i verden. Vi må jobbe mer med kultur-turisme. Dette er en viktig del av dette. Det sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til avisa Aftenposten.

Det er satt av 8 millioner kroner til prosjektet. Norsk Folkemuseum, Nationaltheatret og Ibsenmuseet skal samarbeide om prosjektet, melder Aftenposten.

Kulturministeren mener Norge har gjort for lite når det gjelder å spille Ibsen-teater. Nå tror hun svaret kan ligge i krysset mellom Arbins gate og Henrik Ibsens gate i Oslo. Der bodde Henrik Ibsen i sin tid. Nå er det museum der.

Investor Christian Ringnes eier bygården. Tirsdag møtte han kulturministeren.

– Vi skal være nøye når vi bygger. Det har vi erfaring fra når vi har jobbet med fredede bygg. Som Ekebergrestauranten og Folketeater-bygningen, sier Ringnes til avisen.

Helleland sier videre at hun ønsker seg en teaterscene som er åpen om sommeren. Hun vil ha forestillinger både på norsk og engelsk.

– Jeg håper at når jeg kommer tilbake hit om to år, så står scenen klar, sier Helleland.