Kultur

Gir ut sin første plate på norsk

Maria Arredondo kommer med sin første plate på norsk. På en av sangene får hun hjelp av Martin Halla. Han tør ikke gi ut norsk plate ennå.

Maria Arredondo ga ut sin første plate for ti år siden. Nå tør hun endelig å synge på norsk. Snart kommer hennes femte plate. Den heter «Heime nå».

Martin Halla er kjent som vinneren av sang-konkurransen «The Voice» i 2012. Han synger en duett sammen med Arredondo. Den heter «Vær hos meg».

Men selv tør ikke Halla å gi ut en norsk plate ennå.

– Jeg tør ikke prøve meg på norsk ennå. Kanskje jeg også tør om ti år, sier Halla.

Maria Arredondo er enig i at det er vanskeligere å skrive på norsk.

– Det blir nært på norsk. Det blir enda mer nært når jeg synger på dialekten min. Det er som å gi en liten bit av livet mitt til dem som hører på, sier hun.

Arredondo og Halla møttes på en artistgalla på kanalen TV 2. Da sang de også en duett sammen. Og hun bestemte seg for at hun ville ha ham med på den neste plata.

– Da gjaldt det å finne en sang som passet, sier Arredondo.

LES MER HER: Gamle sanger fra deLillos får ny vri

Nå har begge artistene en travel sommer foran seg.

Halla har gitt ut én plate siden han vant «The Voice». Nå jobber han med en ny. Han skal blant annet reise til London for å skrive sanger. Han skal også synge på VG-listeshowet i Stavanger 3. juli.

Arredondo gjør mange intervjuer den neste uka når plata kommer. Så skal hun reise til Sverige. Her skal hun være ungdomsleder på en konfirmasjonsleir.

– Det blir ut blant villsvin og svenske mygg, smiler Arredondo.

5. juli skal hun synge på programmet «Sommertid» på TV 2. Etterpå reiser hun til Den dominikanske republikk. Hun skal kanskje bli ambassadør for hjelpe-organisasjonen Compassion. De starter opp i Norge denne sommeren.

– Jeg reiste til Peru med Strømmestiftelsen. Det forandrer livet ditt. Det er fint å gjøre. Du lærer å tenke etter hvor du møter gleden. For midt i det tragiske er det gleden jeg husker best; folks glede ved å leve en ny dag, over å ha mat til familien, sier Arredondo.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå