Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gitarhelten er klar for Norge igjen

Joe Bonamassa slipper tre album i løpet av året. Han rekker også å komme innom Norge på turné.

Den amerikanske gitaristen, sangeren og låtskriveren Joe Bonamassa jobber hardt. Han regnes som en av verdens fremste stjerner i sjangeren blues. Han har allerede spilt flere utsolgte konserter her til lands, melder Live Nation. 28. september kommer han til Oslo Spektrum.

Bonamassa var barnestjerne på gitar. Han varmet opp for artisten B.B. King i 1989. Nå er han er blitt 40 år gammel. Han spilt sammen med artister som Buddy Guy, Steve Winwood, Eric Clapton og Stephen Stills.

For noen år siden sa han til nyhetsbyrået NTB at han «aldri har sagt jeg spiller blues».

– Jeg sier at jeg spiller gitar og at det er basert på blues. Men det er det så mye som er. Måten jeg når fram på er å spille mye, så folk snakker om meg til andre. Det virker, det også.

Han har spilt inn en lang rekke plater. Både solo, som medlem av supergruppen Black County Communion og sammen med artisten Beth Hart. De ga ut albumet «Black Coffee» i januar i år.

Ifølge hjemmesiden har han solgt mer enn tre millioner plater.

I mai slipper Joe Bonamassa liveplaten «British Blues Explosion Live». Der tolker han musikken til Eric Clapton, Jeff Beck og Jimmy Page. I september kommer det et nytt studioalbum.