Kultur
Bilde 1 av 6

Gled deg til årets TV-serier

En ny sesong av «True Detective». Siste kapittel av «Game of Thrones». Det er bare litt av alt som kommer på TV-skjermen i år.

2019 blir et stort år for deg som liker TV-serier. Det blir både utenlandske og norske godbiter. Her er en oversikt:

«Magnus» på NRK

Serien vises på kanalen NRK nå. Den beskrives som en krysning mellom «X-Files» og «Fargo». Historien er absurd. Vidar Magnussen har hovedrollen.

«Wisting» på Viaplay

Serien kommer i april. Sven Nordin og Carrie Anne Moss har hovedrollene.

– Å lage en bok om til film eller TV-serie er nervepirrende for en forfatter, sier Jørn Lier Horst. Han er forfatteren av bøkene om etterforskeren Wisting. Han har fått se noen av de første episodene. Han liker godt det han har sett.

– Jeg synes det har blitt veldig, veldig bra. Sven Nordin snakker som en politimann, går som en politimann og har blikket til en politimann. Han er William Wisting, mener Horst.

«Twin» på NRK

Serien kommer i mars. Kristofer Hivju spiller tvillingbrødre i serien. Den blir på åtte episoder og koster 62 millioner kroner.

Hivju har selv skapt serien sammen med Kristoffer Metcalfe.

– Jeg kan ikke vente med å vise den til publikum, sier Hivju til NRK.

Serien er spilt inn i Lofoten. Den handler om et miljø med surfing.

«Heimebane» på NRK

Sesong 2 av serien har premiere 17. februar, melder Serienytt.

Ane Dahl Torp er klar for en ny runde som fotballtrener Helena Mikkelsen. John Carew og Morten Svartveit har sentrale roller.

«Skitten Snø» på NRK

Denne thrilleren for ungdommer fra Groruddalen kommer mot slutten av 2019. Serien er laget etter Mahmona Khans roman «Skitten Snø». Handlingen foregår i det norsk-pakistanske miljøet.

«Ragnarok» på Netflix

Denne norske serien har handling fra den norske landsbygda. Det er en moderne historie fra en videregående skole, skriver Serienytt. Men historien har litt norrøn mytolog i seg. Det er ukjent når serien kommer.

«Orange Is the New Black» på Netflix

Også denne serien takker for seg. Serien fra et kvinnefengsel slutter etter sju sesonger. «Orange Is the New Black» har rekorden som den mest sette serien på Netflix.

«Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes» på Netflix

Denne true crime-satsingen er allerede sluppet. Det er en dokumentar om seriemorderen.

«The Witcher» på Netflix

Henry Cavill spiller helten Garalt i fantasy-serien. Handlingen foregår i en verden med magi, monstere og spesielle personer. Mange håper å se serien i 2019, men 2020 er mer sannsynlig, skriver Serienytt.

«Beforeigners» på HBO Nordic

Den norske dramaserie er laget av folkene «Lilyhammer», «Jonny Vang» og «Den brysomme mannen». Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen spiller hovedrollene. Serien handler om folk som reiser fra fortida som immigranter til fremtiden, skriver Serienytt.

«Game of Thrones» på HBO Nordic

Hvordan ender kampen om makten i den populære fantasy-serien? Åttende og siste sesong får seks episoder. De vises fra 14. april.

«True Detective» på HBO Nordic

Mange har allerede sett denne politiserien. I tredje sesong handler det om et drap fra fortiden. Oscar-nominerte Mahershala Ali spiller hovedrollen.

«Big Little Lies» på HBO Nordic

Meryl Streep har fått en rolle i sesong 2 av miniserien. Her er også stjerner som Reese Witherspoon og Nicole Kidman. Serien handler om hemmeligheter og løgner i et lite samfunn.

«Lovecraft Country» på HBO Nordic

Skrekkserien handler om en ung mann som leter etter faren sin på 1950-tallet. Han må kjempe mot rasisme og monstre. J.J Abrams er produsent. Det er ukjent når serien får premiere.

«Carnival Row» på Amazon

Dette er en ny serie som flere er spente på. Den er en blanding av krim og fantasy. Orlando Bloom og Cara Delevingne spiller hovedrollene. Filmskaperen Guillermo del Toro har vært med på å utvikle serien.

Ukjent serie fra Apple

Strømmetjenesten har bestilt to sesonger av en dramaserie med Jennifer Aniston, Reese Witherspoono og Steve Carell.

Andre serier som er tilbake i 2019: «The Handmaid's Tale», «The Crown», «Killing Eve», «Star Trek: Discovery», «Better Call Saul», «Broad City», «Taboo», «Peaky Blinders», «Glow», «Luther», «Mindhunter» og «Stranger Things».

Andre serier som slutter i 2019: «Big Bang Theory», «Veep» og «Homeland» har sine siste sesonger i år. Her i Norge vises de på TVNorge, NRK og TV 2.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå