Kultur

Gossip Girl blir filmstjerne

Blake Lively er kjent for hovedrollen i «Gossip Girl». Nå vil hun spille inn film.

Blake Lively er skuespiller. Hun er kjent for rollen som Serena van der Woodsen. Det er en av hovedpersonene i TV-serien «Gossip Girl». Nå satser Lively på en filmkarriere. Den har begynt godt. Hun får god kritikk for sin rolle i filmen «The Private Lives of Pippa Lee» (Pippa Lee's private liv).
– Det er tøft å henge med. Jeg spiller i «Gossip Girl» ni måneder i året. Og jeg hadde fem uker fri der jeg kunne spille inn en film, sier Blake Lively til nyhetsbyrået TT Spektra.

«The Private Lives of Pippa Lee» er regissert av Rebecca Miller. Filmen handler om livet til Pippa Lee. Den voksne Pippa Lee spilles av Robin Wright Penn. Blake Lively spiller den unge Pippa Lee. I hennes scener går filmen tilbake i tid.
– Rebecca har skrevet et godt og tydelig manuskript. Dette var en så sterk og herlig karakter. Jeg forsto med engang hvem hun var og hva som drev henne. Jeg er selv fri og målbevisst, akkurat som Pippa. Men ellers er vi veldig forskjellige. Det var moro å få spille noen som var så forskjellig fra meg selv, sier Lively.

Hun forteller at hun var nervøs før prøve-spillingen.
– Jeg skulle spille inn en scene der Pippa bryter sammen. Vi var i et lite rom og jeg gjorde scenen. Med en gang jeg var ferdig gikk Rebecca ut. Så kom hun inn igjen og sa: «Det er deg». Og jeg følte nesten som om jeg hadde lurt henne og alle andre. Jeg følte at jeg ikke fortjente det, sier hun.

En av motspillerne i filmen er Julianne Moore. Hun var skuespilleren Lively likte best under opptakene av filmen.
– Hun er et så naturlig og ekte menneske. Du vil hele tiden være nær henne. Så snart opptakene startet, var hun helt inne i rollen. Og så var opptaket slutt og hun kom tilbake. Da fortsatte hun å fnise og snakke om alt mulig, sier Lively.

Julianne Moore er et av Blake Livelys forbilder. De andre er skuespillerne Kate Winslet, Cate Blanchett og Reese Witherspoon.
Det er en «god blanding», sier hun.

Lively er også med i Ben Afflecks nye film «The Town». Men det er rollen som Serena i «Gossip Girl» som er hovedjobben hennes. Serien er en stor suksess verden over, hvorfor?
– Jeg vet ikke om det er noen spesiell grunn til det. Den utspiller seg i New York. Det er en magisk by. Og det er ikke bare tenåringer som ser på. Mange av dem som kommer bort til meg er i 30-årene. De sier at «egentlig er jeg kanskje for gammel til å se på, men ...», sier hun.

Suksessen til «Gossip Girl» har gjort at Lively nå er blitt et bytte for paparazzi-fotografer i New York. De tar bilder av henne uten lov. Det liker hun dårlig.
– Det er tøft å føle at de invaderer livet mitt. Det forstyrrer. Samtidig er jeg klar over at serien vår trenger sladre-pressen. Vi trenger hverandre, sier hun.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå