Kultur

Gråt da han hørte datteren

Magnus Grønneberg gråt da han hørte datteren Hanna-Maria synge på scenen som 15-åring. Nå gir de to ut plate sammen.

Artist Magnus Grønneberg er kjent fra bandet CC Cowboys. Nå gir han ut plate sammen med datteren Hanna-Maria. Platen heter «I skyggen av en engel». Den gis ut samme dag som Hanna-Maria fyller 23 år. Også Magnus Grønneberg ga ut plate på sin 23 års dag. Da ga han ut «Blodsbrødre» sammen med bandet CC Cowboys.

– Det er jo artig at vi begge ga ut plate på hver vår 23 års dag, sier Magnus Grønneberg.

– Det var ikke planlagt at det skulle bli sånn, sier Hanna-Maria.

Magnus Grønneberg har drevet med rockemusikk i 24 år. Han har gitt ut 12 album med CC Cowboys og to alene. Det er han som har skrevet de fleste låtene på den nye plata. Men han mener likevel den er annerledes.

– Det er litt pop, ikke en veldig nedpå-plate. Jeg synes det er en plate jeg ikke har vært med på før. Det er interessant, sier han.

På platen veksler datteren og han på å synge. Men de synger også sammen på flere av låtene. Magnus Grønneberg mener stemmene deres passer sammen.

– Det sier seg vel selv, når vi er i så nær slekt. Det lyser nok igjennom at vi har stemmer som kler hverandre godt, selv om det selvfølgelig ikke hadde trengt å bli sånn, sier han.

Da hun var liten sang Hanna-Maria farens låter så høyt at han måtte lukke vinduene. Hun har også spilt piano, sunget i kor og spilt teater. Tenkte Magnus Grønneberg at hun kom til å bli sanger?

– Jeg begynte ikke å tenke tidlig på det, svarer pappa Magnus.

Hanna-Maria sier at hun begynte tidlig med kor og med å spille piano.

– Men jeg turte aldri å synge alene for eksempel. Jeg hadde alltid interessene, men jeg tror ikke det var derfor du kom på dette, sier Hanna-Maria.

Magnus Grønneberg forteller at han fikk sjokk da datteren var med i en forestilling.

– Dere var tre eller fire ungdommer som skulle opptre, du var 15 år. Den ene etter den andre opptrådte, og der satt jeg og mor liksom, og visste at du skulle på scenen sist. Den ene etter den andre var så flinke, det var så fint og profesjonelt med lys og all ting. Og så kom du til sist, og det var så vakkert at jeg begynte å gråte, sier han.

Han forteller at han på en måte gråt over alt han ikke hadde fått med seg.

– Jeg hadde vært så mye ute og reist, og vært så opptatt av egne ting. Det var første gang jeg tenkte at hun der har jeg lyst til å ha i studio og ta på alvor, sa han.

Grønneberg sier at han da tenkte at det ikke spilte noen rolle om han og datteren kom til å gjøre noe sammen eller hver for seg.

– Jeg bare tenkte, hun der har jeg lyst til å jobbe med en eller annen gang, men foreløpig var hun for ung, forteller han.

Men et par år senere koret Hanna-Maria på «Tilgivelsens kunst». Låten ble veldig populær og er siden brukt mye på konserter. Dermed ble datteren ofte med på CC Cowboys-konsertene. Hun og faren sang også duetten «Bare du» på platen «Innriss»

– Første gangen jeg sang «Tilgivelsens Kunst», forsto jeg ingenting av teksten. Men for hver konsert forsto jeg mer og mer. Det er det jeg liker med pappas tekster, sier Hanna-Maria Grønnberg.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå