Kultur

Hagen tror partier skifter ledere

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen tror Jonas Gahr Støre kan bli Arbeiderpartiets nye statsminister.

Carl I. Hagen har skrevet boka «Klar tale». Der skriver han om hvordan han tror politikken blir i 2013. Han tror ikke at Jens Stoltenberg lenger vil lede Arbeiderpartiet (Ap) ved valget i 2013. Også Kristin Halvorsen har forlatt sjefsjobben i Sosialistisk Venstreparti (SV), tror han. Hagen mener at utenriksminister Jonas Gahr Støre vil bli en god kandidat for Ap til jobben som statsminister.

Hagen tror heller ikke at framtiden er så lys for Kristelig Folkeparti. Han mener at uansett hva partiet velger, så vil det bli feil.
Hagen oppfordrer samtidig Fremskrittspartiet og Høyre til ikke å lage flere problemer enn nødvendig foran neste stortingsvalg.

Hagen er tidligere leder av Frp. Han mener at de to partiene må sette seg sammen i god tid før valget. Partiene bør rydde bort problemer folk har med hverandre. Isteden bør partiene lage en felles politisk plattform før valget i 2013.

Hagen tror det blir vanskelige forhandlinger dersom Frp og Høyre skal lage en regjering sammen. Årsaken er at partiene er forskjellige i viktige politiske spørsmål.
– Først og fremst dreier dette seg om økonomisk politikk. Andre vanskelige områder er integrerings- og flyktning-politikken og helsevesenet og eldreomsorgen, ifølge Hagen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå