Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Halvbroren» blir TV

Nicolai Cleve Broch spiller hovedrollen som halvbroren Barnum i ny TV-serie.

Lars Saabye Christensens roman «Halvbroren» har vunnet flere priser. Det tok Saabye Christensen 20 år å skrive boka ferdig. Nå blir den til et TV-drama i åtte deler. Det skal sendes på NRK neste år.

Rollelisten ble presentert mandag. Den toppes av Nicolai Cleve Broch. Han spiller hovedrollen som Barnum. Den andre hovedrollen spilles av Agnes Kittelsen. Rollen hennes er Barnums venninne Vivian.

Det er alltid skummelt å spille roller som så mange har et forhold til, sier Nicolai Cleve Broch om rollen sin.

– Men nå skal jeg skal finne min Barnum. Jeg skal bli kjent med ham og kose meg med ham, sier han til nettstedet NRK.no.

Skuespilleren likte Saabye Christensens bøker når han var liten.

– Jeg leste «Beatles» og «Bly» og ble fan. Å spille i «Halvbroren» er veldig kult, sier han.

Danske Ghita Nørby spiller den eldste av tre kvinner. Det er tre kvinner som bestemmer i leiligheten der Barnum vokser opp. Han bor der med halvbroren Fred. Historien skjer i Oslo på 1960 og 1970-tallet.

Fred spilles av Frank Kjosås. Han spiller til daglig på Det Norske Teatret. Fred ble født fordi moren Vera ble voldtatt på tørkeloftet. Det skjedde på freds-dagen for andre verdens-krig i 1945. Vera spilles av Mariann Hole. Veras mor Boletta spilles av Marianne Nielsen.

søker NRK etter skuespillere til «Halvbroren». Gutter og jenter i alderen 13 til 15 år skal spille rollene Barnum, Viviann og Peder som unge i TV-serien.

Barnums venn Peder spilles av Agnes Kittelsen og Ola G. Furuseth. Jon Øygarden spiller Barnums far Arnold. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Innspillingene starter i mai, og TV-serien kommer på skjermen i 2012.