Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Han har den kjekkeste jobben

I en uke har filmbransjen vært samlet i Haugesund. I kveld (fredag) deler Jakob Oftebro ut de viktige filmprisene.

Jakob Oftebro jobber som skuespiller. Han er kjent for roller i filmer som Max Manus og Kon-Tiki. Han har også spilt i TV-serien Unge lovende.

Oftebro er sønn av skuespilleren Nils Ole Oftebro. Fredag kveld pynter han seg trolig litt ekstra. Han skal nemlig lede utdelingen av priser til Norges beste skuespillere. Det skjer under Den norske internasjonale filmfestivalen i Haugesund. Den startet 20. august. Hele uka har det blitt vist mange filmer. For eksempel Løvekvinnen. Fredag avsluttes festivalen med prisutdeling. Amadapriser skal deles ut.

Oftebro gleder seg veldig til å lede showet.

– Dette er en stor ære. Det er tross alt bransjens viktigste pris og største fest. Å få guide og hylle kollegaene mine blir rett og slett stas. Målet er å gjøre det til en fantastisk fest. Både for TV-seerne og publikum i salen, sa Oftebro i juni. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Dette er noen av dem som kan vinne fredag kveld:

Beste film: Bølgen, Louder Than Bombs og Mannen fra Snåsa.

Beste barnefilm: Doktor Proktors tidsbadekar, Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin, og Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa.

Beste kvinnelige skuespiller: Bente Børsum i Sensommer, Liv Bernhoft Osa i Pyromanen og Vera Vitali i Grand Hotel.

Beste mannlige skuespiller: Atle Antonsen i Grand Hotel, Anders Baasmo Christiansen i Welcome to Norway og Devin Druid i Louder Than Bombs.