Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper på en koffert full av penger

En støttekonsert skal sikre flomofrene i Pakistan hjelp. Arrangøren håper Erik Solheim tar med seg en stor sum penger.

Aamir Javed Sheikh er politiker for Høyre. Tirsdag arrangerer han en støtte-konsert for ofrene for flommen i Pakistan.

LES MER HER: – Verre enn tsunamien og Haiti

Konserten skal holdes på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Holbergs plass i Oslo. Det kan bli rift om de 350 plassene. Alexander Rybak, A1 og Didrik Solli-Tangen har sagt ja til å spille.

– Artistene stiller opp gratis. Alle som kommer for å høre på, oppfordres til å gi sitt bidrag. Røde Kors har fått ansvaret for å samle inn penger under konserten. Organisasjonen har også laget et eget kontonummer for bidrag til flomofrene i Pakistan, sier Sheikh.

Høyre-politikeren har invitert en rekke ledere fra næringslivet, politikere og kong Harald til konserten. Kongen er på utenlandsreise. Men Høyre-leder Erna Solberg har sagt at hun kommer. Oslo ordfører Fabian Stang og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim skal også være med.

Regjeringen har allerede bevilget 30 millioner kroner til flom-ofrene i Pakistan. Foreløpig er minst 1.600 mennesker døde i flommen. 15 millioner mennesker er berørt. Hele landsbyer er borte. Derfor trengs det mye mer penger, sier Sheikh.
– Jeg er veldig glad for at regjeringen alt har bidratt. Men det trengs selvfølgelig mye mer. Erik Solheim bekreftet i dag at han vil komme. Jeg sa at han måtte ha med en koffert full av penger, sier Sheikh.

Solberg oppfordrer alle til å gi litt penger til Pakistan. Hun sier at dette er en region som har stor betydning for Norge.
– Jeg vil spesielt oppfordre næringsdrivende med forbindelser til Pakistan om å hjelpe. Men jeg mener at vi alle har en plikt til å gi, sier Solberg. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Hun mener vi aldri må tillate oss å venne oss til katastrofer. Selv om de ikke rammer oss selv. Solberg er glad for regjeringens støtte. Men hun sier også at alle har et ansvar for dette.
– Regjeringens bidrag kan aldri erstatte det vi enkeltmennesker kan gjøre, sier hun.