Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Harvey Weinstein gikk frivillig til politiet

Film-produsenten Harvey Weinstein skulle arresteres. Men han dro til politiet selv.

Film-produsent Harvey Weinstein har laget mange filmer. Flere kvinner sa for sju måneder siden at han hadde utnyttet makten. Over hundre kvinner har fortalt om seksuelle overgrep og dårlig oppførsel. Fredag skulle politiet arrestere Harvey Weinstein. Det meldte kanalen NBC.

Weinstein gikk i stedet selv til politiet. Han kom kjørende i en bil til politistasjonen i New York i USA. Det var ventet at han skulle overgi seg. Han sa ingenting til pressen da han gikk inn til politiet.

Politiet i New York har etterforsket overgrepene. De ønsker at Weinstein skal straffes. Derfor skulle han arresteres. Han blir siktet for voldtekt og overgrep mot to kvinner. Det melder kanalen CNN.

Film-produsenten skjønte ikke at han brøt loven, sier advokaten hans.

– Jeg sier til politiet at de ikke skal arrestere ham. Han visste ikke at han hadde gjort noe galt.

Politiet har også etterforsket overgrep i Los Angeles og London i Storbritannia.

Historiene om at Weinsteins overgrep var begynnelsen på kampanjen Metoo. Kampanjen har avslørt flere overgrep og seksuell trakassering i verden. Mange kvinner har fortalt om andre overgrep fra andre menn. Vet du hva som er seksuell trakassering? Les om det her.

Åtte kvinner har i tillegg fortalt at skuespiller Morgan Freeman også har oppført seg dårlig mot kvinner. Kvinnene sier han har seksuelt trakassert dem under innspilling av filmen «Going In Style». Skuespilleren har beklaget sin oppførsel. Det skriver kanalen CNN.

– Alle som kjenner meg, vet at jeg ikke gjør noe galt med vilje. Jeg beklager at jeg har oppført meg dårlig mot andre. Det var ikke meningen å såre andre, sier Freeman ifølge CNN.

BILDER

BEKLAGER: Skuespiller Morgan Freeman er også anklaget for seksuell trakassering. Han beklager sin oppførsel.
Foto: Evan Agostini/AFP/NTB Scanpix

BEKLAGER: Skuespiller Morgan Freeman er også anklaget for seksuell trakassering. Han beklager sin oppførsel. FOTO: Evan Agostini/AFP/NTB Scanpix

Vis bildetekst