Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hedrer Heyerdahl med frimerker

Posten gir ut fire frimerker for å markere at det er hundre år siden oppdageren Thor Heyerdahl ble født.

Thor Heyerdahl var oppdager, forfatter og arkeolog. Han er kjent for sine eventyrlige ekspedisjoner.

Heyerdahl ble verdensberømt i 1947. Da krysset han Stillehavet med flåten Kon-Tiki. Flåten var laget av balsatre. I over et århundre hadde vitenskapsmenn diskutert om balsaflåter var sjødyktige. Og om innfødte i Sør-Amerika kunne ha befolket Stillehavsøyene. Heyerdahl reiste ut med Kon-Tiki for å finne ut mer om dette. Flåten var en kopi av flåtene som ble brukt av indianerne langs kysten av Peru og Ecuador på den tiden da de første europeerne kom.

Senere la Heyerdahl ut på seilaser med sivbåtene Ra og Tigris.

I år er det hundre år siden Thor Heyerdahl ble født. Posten marker dette med å gi ut fire frimerker. Frimerkene har motiver av Thor Heyerdahl og hans eventyrlige ekspedisjoner.

På frimerkene finner vi Kon-Tiki, Ra II, et portrett av Heyerdahl selv, og en statue fra påskeøya.

– Thor Heyerdahl er en av de mest kjente nordmenn gjennom tidene. Hans reiser skapte forbløffelse. De interesserte en hel verden. Vi er glade for å kunne gi ut frimerker for å markere hans hundreårsdag, sier Halvor Fasting i en pressemelding. Fasting er frimerkedirektør i Posten.

Frimerkene har en valør på 10 kroner. De kan brukes når du skal sende a-post innenlands. De er i salg fra mandag 28. april.