Kultur

Her er årets påskekrim

I påsken vises det krim på TV hver dag. Klar Tale har laget en oversikt over de skumle seriene.

«På innsida»

Handling: John er leder for en tellesentral. En dag opplever han sitt verste mareritt, et ran. Serien starter med ranet. Deretter går vi tilbake i tid, og får vite hvordan alt begynte.

  • Denne britiske krimmen fra 2012 var egentlig i fire deler. Men NRK sender den som to deler på halvannen time hver.

Mandag 25 mars på NRK 1 klokka 21.30
Tirsdag 26. mars på NRK 1 klokka 21.30

«Blodig urett»

Handling: Advokat William Travers har hatt en tøff periode. Men så blir en gammel venn tiltalt for mordet på elskerinnen sin. Travers blir overtalt til å forsvare vennen. Men det er en vanskelig sak. Familien til Travers får problemer.

  • Hovedrollen i dette britiske rettsdramaet spilles av James Purefoy. Han spiller for tiden seriemorder i TV-serien «The Following», som går på TVNorge.

Onsdag 27. mars på NRK 1 klokka 21.20
Skjærtorsdag på NRK 1 klokka 21.20

«The Town»

Handling: Mark får vite at foreldrene er døde. Derfor må reise tilbake til den lille hjembyen sin og hjelpe sin 15 år gamle søster.

Etter hvert oppdager Mark at ting ikke er som de skal. Mange i byen skjuler hemmeligheter. Ble foreldrene hans myrdet?

  • Denne britiske krimen fra 2012 er i tre deler. Den er blitt beskrevet som litt annerledes. – Ikke helt som «Twin Peaks», men litt pussig, skrev britiske express.co.uk.

Skjærtorsdag på TV 2 klokka 21.40
Langfredag på TV 2 klokka 21.40
Påskeaften på TV 2 klokka 21.40

«Lewis»

Handling del 1: Politiinspektør Lewis og partneren Hathaway etterforsker drapet på en kjent forsker.

Handling del 2: En kvinne blir forlatt av mannen sin. Samtidig blir en død person funnet i en åker. Lewis må finne ut hva som har skjedd.

Handling del 3: En mann blir funnet død under en bil. Kona hans sier at hun vet hvem drapsmannen er. Klarer Lewis og Hathaway å løse saken?

  • NRK sender tre episoder «Lewis» i påsken. Alle episodene har ulik handling. De er fra den siste sesongen som er laget om etterforskeren Lewis.

Langfredag på NRK1 klokka 21.40
Påskeaften på NRK1 klokka 21.25
Første påskedag på NRK1 klokka 21.40

«Mordene i Fjällbacka: Venner for livet»

Handling: Erica Falck er en svensk forfatter. Hun vil skrive om en mystisk hendelse hun selv har opplevd. Da hun var 13 år, forsvant vennen Peter. Hva skjedde med ham? Da Erica begynner å undersøke hva som skjedde den gangen, er det som om et sovende udyr våkner.

  • Dette er en ny episode i serien laget etter bøkene til Camilla Läckberg. Stedet og personene fra bøkene om Fjällbacka er brukt i TV-serien. Men mordgåtene er nye og skrevet spesielt for serien.

Andre påskedag på NRK1 klokka 21.45

Siste utgave

På forsiden nå