Kultur

Her er årets reisetrender

Har du begynt å tenke på sommerferien? Her er noen tips til årets reisetrender.

Skal du være trendy i ferien i år, bør du dra på sykkelferie. Mange steder i Frankrike og Italia kan du sykle fra landsby til landsby. Og kanskje til og med smake på litt vin. Det er populært i år å både se nye steder og være fysisk aktiv samtidig. Det hevder flere reiseselskap. Flere arrangerer også turer hvor du går til fots fra landsby til landsby.

Det er også viktig å møte folk som er fra de stedene du besøker. Mange spiser nå mat hjemme hos folk. Flere nettsider lar deg bestille slike besøk. Blant dem er Airbnb, HomeAway og EatWith.

Ønsker du å reise på arrangert tur med hotell og fly, men vil prøve noe nytt? Reiseselskapet Apollo sender nå nordmenn til Albania. Hotellene de tilbyr er i Saranda. Det ligger på kysten tvers overfor den greske øya Korfu. Ønsker du å prøve en ny, gresk øy, kan du dra til Ithaca. Amisol starter turer dit.

Reiseselskapet Solia vil ha nordmenn til fastlandet i Spania. De åpner turer til byen Marbella.

Elsker du shopping og teater? Det er fortsatt populært å besøke store byer.

- London, København, Barcelona og New York ligger helt klart i topp. Det er tett fulgt av Berlin, Roma, Gdansk og Praha, sier Kristin Estil Jacobsen til nettsiden Kvinneguiden. Hun jobber for bookingsiden Trivago.

Flere enn før reiser også til Dubai og Bangkok. Andre tror at Brasil vil være populært i år. Årsaken er all oppmerksomheten rundt verdens-mesterskapet (VM) i fotball i fjor. Det skriver nettstedet Skyscanner.

Euro og dollar er verdt mer enn før. Derfor blir det dyrere for nordmenn å betale for ferier i utlandet. Ifølge Innovasjon Norge reiser stadig flere nordmenn på ferie her til lands.

– Det ser ut til at vi har klart å trekke til oss en ny gruppe nordmenn, sier Margrethe Helgebostad til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber i Innovasjon Norge.

– Dette er en gruppe som vil oppleve lokal mat og natur, og besøke historiske steder og bygninger.

Har du med mobilen, må du huske på å ta «braggies». Det vil si å ta bilde av deg selv under 10 minutter etter at du har kommet fram til hotellet. Stedet skal ses i bakgrunnen. Så legger du bildet ut på sosiale medier for å skryte av ferien din.

Siste utgave

På forsiden nå