Kultur

Her er de rare kjendisnavnene

Mange kjendiser velger uvanlige navn til barna sine. Her er noen av dem.

At kjendiser finner på uvanlige navn, er ikke noe nytt. Det finnes mange eksempler på det.

Musiker Bob Geldof og hans kone Paula Yates var blant de første som fant på uvanlige navn til barna sine. I 1983 ble datteren Fifi Trixibelle født.

Barn nummer to fikk navnet Peaches Honeyblossom. Direkte oversatt til norsk betyr det «fersken honningblomst». Den tredje datteren fikk navnet Little Pixie. Det betyr omtrent det samme som «lille alv».

Geldof og Yates skilte seg, og hun fikk senere barn med musiker Michael Hutchence. Den fjerde datteren til Yates fikk navnet Heavenly Hiraani Tiger Lily. Ordet «hiraani» er det visst ingen som helt vet hva betyr. Men resten betyr «himmelske tigerlilje».

Siden har kjendiser valgt det ene rare navnet etter det andre. Mange reagerte på at skuespiller Gwyneth Paltrow og Coldplay-vokalist Chris Martin kalte datteren for Apple. Det betyr eple.

Men det er ingenting sammenlignet med mange andre kjendisnavn.

Jason Lee, kjent fra TV-serien «My Name is Earl», kalte sønnen sin for Pilot Inspektor. Og skuespiller Nicolas Cage kalte sønnen sin for Kal-El. Det er navnet Clark Kent/Supermann hadde på planeten Krypton. Sanger Erykah Badu kalte datteren sin Puma.

Den britiske kjendiskokken Jamie Oliver er like kreativ med navn som med mat. Han har fire barn: Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow og Buddy Bear. Disse navnene innholder ord som «honning», «blomst» og «regnbue». Hvis det er sant at navn skaper mennesker, så blir barna sikkert koselige.

Sønnene til regissøren Robert Rodriguez blir i så fall noen tøffinger. De heter Rocket (rakett), Racer, Rebel (rebell) og Rogue (kjeltring).

LES MER HER: Liker Emma og Lukas

Andre stjerner velger navn som kanskje ikke er så rare, men likevel har en spesiell betydning.

Fotballstjerne David Beckham og kona Victoria kalte sin første sønn for Brooklyn. Det er visstnok fordi gutten ble «laget» i bydelen Brooklyn i den amerikanske byen New York. U2-sangeren Bono har kalt datteren for Memphis, etter byen i USA. I voksen alder har hun valgt å bare bruke mellom-navnet sitt, Ewa. Sangeren Alicia Keys kalte sønnen sin Egypt. Men om disse ungene ble «laget» i Memphis og Egypt er usikkert.

Skuespiller Angelina Jolie er tydeligvis opptatt av at guttenavn skal slutte på bokstaven x. De tre sønnene hennes heter Maddox, Pax og Knox. Hun og kjæresten Brad Pitt har også tre døtre. De eldste heter Shiloh og Zahara.

Den yngste datteren må føle seg ganske utenfor i søskengjengen. Hun er nemlig det eneste av barna med et helt vanlig navn: Vivienne.

Andre kjendiser slår på stortromma ved å gi barna så lange navn som mulig. Skuespiller Uma Thurman fortalte nylig hva hun skal kalle datteren som hun fødte i juli. Hun skal hete Rosalind. Det er jo ikke så uvanlig, men så var det resten av navnet, da ... Jenta skal nemlig hete Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson.

Men slapp av. Til vanlig skal hun bare kalles for Luna.

Her i Norge er det kanskje prinsesse Märtha Louise og hennes mann Ari Behn som har valgt de mest uvanlige kjendis-navnene. Fornavnene er ikke så uvanlige. Men i tillegg har alle de tre døtrene fått staselige mellomnavn. De heter Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå