Kultur

Her er noen skumle brettspill i påsken

Også i år må vi holde oss hjemme i påsken. Her er brettspill som er spennende og skremmende.

Årets påske blir ikke mye annerledes enn i fjor. Vi skal fortsatt holde oss hjemme. Korona-reglene i samfunnet er strenge.

I fjor sa statsministeren at vi burde finne fram brettspill. Det kan vi også gjøre i år.

– Det er mange grunner til at brettspillene står seg godt. For det gjør de – år etter år. Det sier Remo Rehder. Han startet nettsiden Brettspill-guiden.

I år plukker han fram noen gode krimspill. Ofte velger folk klassiske spill. Som Yatzy, Alias, Monopol, Scrabble og Ludo.

Rehder mener folk bør prøve noe nytt.

– Spill handler jo for mange om tradisjon, sier han. Dessuten er mange skeptiske til vanskelige regler. Det er lurt å lese igjennom reglene dagen i forveien, mener han. Da kan du invitere familien til spill.

– Ta YouTube til hjelp. Eller sett av en kveld og lær noe nytt og gøy. Det er bra for hjernen, sier Remo Rehder til nyhetsbyrået NTB.

Her er hans tips for påsken 2021:

Sherlock Express

Dette er et spill for barn. Du skal være den første til å fange fem kjeltringer. Disse er uten alibi. Det er et hektisk og artig spill. Det krever litt konsentrasjon. Det passer veldig godt for barn som skal starte på skolen.

Cold Cases

Dette er et nytt spill. Én spiller er en etterforsker. Resten av spillerne er rømlinger. Etterforskeren skal fange rømlingene. Mens de vinner ved å unngå å bli tatt. Spillet passer godt for de litt eldre barna. Eller for familier der folk er i flere ulike aldrer.

Black Stories

Dette er ikke et vanlig brettspill. Det er et sett med mord-mysterier framstilt som gåter. Og dette kan være en veldig artig «konkurranse». Du kan lese opp dagens mysterium. Og la oppgaven løpe gjennom dagen. Oppklaringen kommer på kvelden. Om ikke noen har løst saken før.

Spillet passer for de litt eldre barna.

Chronicles of Crime

Spillet er en blanding av brettspill og digitalt spill. Du bruker en app til å hente informasjon, forhøre personer og løse saker. All viktig informasjon samles på brettet.

Spillerne samarbeider om å løse saker. Spillet passer best for voksne og tenåringer.

Nightmare

Dette er også et spill med app. Her er spillerne en gruppe. De skal sammen prøve å løse en mordgåte. Historien er både fryktelig og overraskende. Opplevelsen er så langt unik. Og vil for de fleste være en helt ny spill-opplevelse. Det er greit å være en god skuespiller i dette spillet.

Høres det ut som en artig utfordring? Så fyr løs.

50 Clues

Dette er et mørkt spill. Det passer ikke for barn. Det er en veldig godt laget historie. Og spillet har oppgaver som passer historien på en utmerket måte. En av de beste spill-opplevelsene vi har hatt i denne sjangeren så langt.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå