Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her kan du se kino og konsert ute

Vil du ha kultur-opplevelser utendørs? Ta med deg bilen og kjør på kino. Eller kjør på konsert.

I Bergen kan du gå på kino uten risiko for korona-smitte. Et stort tak i Bergen blir drive-in-kino. Da kan du kjøre bil for å se en kinofilm. På Lillestrøm kan du få med deg konsert fra bilen.

En unik opplevelse både for oss og for publikum, sier Aslak Hartberg til nyhetsbyrået NTB. Han er med i Klovner i Kamp. Rapgruppen var den første som spilte på Drive-in-konserten utenfor Norges Varemesse. Det er plass til 200 biler og fem personer i hver bil foran scenen.

Scenen er rigget med alt av lys. Det er produksjon av video med store skjermer. Slik skal alle få se. Men det er ikke så mye lyd som normalt på konserter. Publikum får lytte med lyden inn i bilradioen, via en FM-sender.

– Vi hører ikke om folk klapper inne i bilene sine, sier Hartberg. For det er strenge regler for å hindre smitte. Folk får ikke åpne bilvinduene mer enn på gløtt.

– Helt ut av det blå kom også folks reaksjoner. De blinket og tutet de og satte i gang vindusviskerne! sier Geir K. Johansen. Han jobber hos arrangøren Bary AS. Prosjektet sikrer at 15 til 20 personer hos dem får jobbe, til tross for korona-krisen.

Artistene var også veldig fornøyde med konserten.

– En magisk opplevelse! Som å spille for to hundre gigantiske roboter med blinkende øyne, sa Hartberg.

Torsdag spilte Eva Weel Skram og Odd Nordstoga opp på parkeringsplass-scenen i Lillestrøm. Rapperen Arif var der fredag. Lørdag formiddag er det program for barnefamiliene med Trygve Kongshavn. I kveld (lørdag) blir det standup med Else Kåss Furuseth i spissen. Hun har med seg komikerne Jonas Kinge Bergland, Jonis Josef, Martin Beyer Olsen og Dag Sørås.

Alle arrangementer er bra for familier. Det er ulovlig med alkohold.

Vil du heller se kinofilm? Da kan du kjøre på et tak i Bergen. Utekinoen i Bergen blir på øverste delen av Bygarasjen. Det skriver avisa Bergens Tidende.

Bergen Kino arrangerer kinoforestillingen. De har med seg Fjordkraft og Bergen Parkering AS. Første forestillingen var fredag 3. april. Du kan få en ny sjanse søndag 5. april.

Svært mange pleier å gå på kino i påsken. Men nå er kinoene stengt. Årsaken er korona-viruset.

I Bergen vil de vise følgende filmer: «Fremad», «Bloodshot», «Sonic The Hedgehog», «The Invisible Man» og «The Gentlemen».

– Det er utrolig kjekt å se at det er et så stort engasjement rundt dette. Vi gleder oss til å endelig kunne tilby kino igjen i byen vår», skriver Bergen Kino på sine nettsider.

Det kan også bli aktuelt med visning av film på Lillestrøm. I flere andre byer og tettsteder har de allerede testet ut drive-in-kino.