Kultur
Bilde 1 av 5

Her kan du strømme julefavorittene

Du finner mange juleprogrammer på Netflix, HBO og andre strømmetjenester. Se våre beste tips.

Nordmenn starter å se julefilmer lenge før jul. Det sier strømme-tjenesten Netflix i en pressemelding. Stadig flere tilbyr strømming. Noe må du betale for. Annet kan du se gratis, for eksempel på NRK. Vi har tatt en titt på tilbudet. Her er noen tips:

Viaplay

«Love Actually» er favorittfilmen til mange i jula. Men i år er det ingen vanlige kanaler som viser den romantiske komedien fra Storbritannia. Da må du spille DVD eller strømme.

«Alene hjemme» handler om gutten Kevin. Han må feire jul alene når familien glemmer å ta ham med på ferie. Viaplay har også film nummer 2, 3 og 4 i serien.

«A Christmas Carol» (En julefortelling) ble skrevet av forfatteren Charles Dickens i 1843. Den handler om en gjerrig, rik mann som misliker julen. Denne versjonen har Jim Carrey i hovedrollen. Den er laget av selskapet Disney.

«Nå er det jul – igjen» er en komedie med Tim Allen. Han må bli nisse når han skader den virkelige nissen. Historien fortsetter i filmene «Julenissen» og «Julenissen 3».

«Hjelp, det er juleferie!» er en annen komisk klassiker fra 1989. Chevy Chase spiller pappaen som strever med å lage jul.

Flere julefilmer på Viaplay: «Snekker Andersen og julenissen», «Arthurs Julegaverace». «Grinchen», «Elf», «Polarekspressen», «Smurfene - en julefortelling», «Jul i Flåklypa», «Mikkes jul i Andeby», «Mikke Mus og vennene hans feirer jul», «Love The Coopers», «Troll - fest og feiring»

Netflix

«Juleprinsen - et kongelig bryllup» er en romantisk komedie. Her fortsetter historien om Amber. Hun fant kjærligheten med prinsen Richard i filmen «Juleprinsen». Nå skal de to gifte seg. Du kan velge blant mange romantiske julefilmer fra USA. Det finnes flere på både Netflix, Viaplay og TV 2 Sumo.

«A Christmas Carol» finnes på Netflix også. Denne versjonen fra 1984 regnes som en av de beste. George C. Scott spiller hovedrollen som gjerrige Ebenezer Scrooge. Netflix har også versjonen «En Muppet julefortelling» med Michael Caine og Muppet-dukkene.

«The Christmas Chronicles» er en ny julefilm med Kurt Russell. To søsken må hjelpe en annerledes julenisse i denne komedien for familien.

«Mariah Careys gladeste jul» er et program med popstjernen. Hun får med seg andre artister og skuespillere på show. Selvsagt synger hun klassikeren «All I Want for Christmas».

Flere filmer på Netflix: «Elf», «Office Christmas Party», «Trolls - fest og feiring», Fred Claus», «48 juleønsker», «Jul i vennebyen», «Bob's Broken Sleigh», «Hjem til jul», «Jul i Flåklypa».

HBO

«The Holiday» handler om Amanda fra USA og Iris fra Storbritannia. De bytter hus i juleferien. Det endrer livene deres. Denne julefavoritten kan også kjøpes på Viaplay.

«Polarekspressen» er en annen julefavoritt. Den handler om en gutt som får reise med et magisk tog til Nordpolen. Denne kan også kjøpes på Viaplay.

«Elf» er en komedie om en annerledes alv. Den blir sendt til USA for å finne seg selv. Denne finnes også på Netflix og Viaplay.

«Jul i Flåklypa» kan du også se på Netflix og Viaplay. Dukkefilmen handler om oppfinneren Reodor Felgen i bygda Flåklypa. Han må finne opp en maskin for å lage snø.

NRK

«Jul i Skomakergata» gir julestemning for mange. NRK sender ikke den gamle julekalenderen på vanlig TV lenger. Men alle episoder ligger gratis ute på NRK Nett-TV. Andre gamle kalendere er «Amalies jul», «Teodors julekalender» og «Vertshuset den gylne hale».

«Gwen Stefanis jul» er et konsert-program med popstjernen. Hun synger kjente julesanger og snakker om jul.

«Med Grimm og Gru» er en musikal for barn. Den er laget etter eventyret om de sju geitekillingene og ulven. Musikalen fra 1976 ble vist i julen på 1980-tallet. Da ble den populær blant nordmenn.

TV 2 Sumo

«Astrid Lindgrens jul» blander flere historier. Her møter vi både Pippi, Ronja Røverdatter og Emil.

«Karsten og Petras vidunderlige jul» handler om de to vennene. De gleder seg til jul og nye valper.

«Bad Moms 2» fortsetter historien om vennene Amy, Carla og Kiki. I denne komedien strever de hardt med å lage fin jul.

Flere programmer på TV 2 Sumo:  «Almost Christmas, «Julefergå», «The Julekalender», «Pippi Langstrømpe», «Gubben og katten og nissemaskinen». Kanalen har også samlet alle juleepisoder fra barne-TV i en egen kategori. Der er både Koalabrødrene, Vennebyen, Lokomotivet Thomas og Elleville Elfrid.

Siste utgave

På forsiden nå