Kultur

Her kommer «Den nye dyrlegen»

Husker du den gamle BBC-serien «Dyrlegen»? Nå kommer en ny serie fra samme miljø.

Den britiske serien «Dyrlegen» handlet om livet på den britiske landsbygda. Handlingen var fra slutten av 1930-tallet. Den siste av hele 90 episoder ble laget i 1990. Men nå kommer det en ny serie, fra samme miljø.

Samme rollefigurer er også på plass. Men vi møter nye skuespillere i serien. Den kan du se på kanalen NRK fra 25. desember.

– Vårt håp er at det skal bli en rekke sesonger fremover, sier Callum Woodhouse. Han spiller en av hovedrollene. Han sier:

– Det føles som om vi akkurat har startet opp.

«Den nye dyrlegen» er også laget etter James Herriots bøker om livet som dyrlege i Yorkshire. Han skrev åtte bøker som solgte bra. TV-serien ble en stor suksess også her i Norge. Den nye serien er allerede vist i England. Den har fått veldig gode kritikker.

– Serien vår står på egne bein. Og de som elsket den gamle serien liker også denne, sier Woodhouse. Han spiller Tristan Farnon. Det er broren til Siegfried Farnon. Det er veterinæren som James Herriot blir assistent til.

Tristan vil også bli veterinær. Woodhouse hadde mye kontakt med dyr da de spilte inn serien, forteller han. Spesielt med kuer og hester. Han har lært seg et og annet. Men ville han klart seg som veterinær i det virkelige liv? Skuespilleren ler, og svarer:

– Ja, under overvåking. Jeg ville ikke hatt ansvaret, men jeg kunne kanskje vært assistent. Det ville nok gått bra. Jeg vet hvordan du skor en hest, og jeg kan sy igjen et sår, sier han.

Fylket Yorkshire vises fram i serien. Skuespilleren mener det blir ekstra flott med kostymene skuespillerne får bruke.

– Klærne er virkelig fantastiske. Jeg kunne gått med dem hele tiden.

Selv har han faktisk ikke sett den gamle serien. Bortsett fra noen scener her og der.

– Jeg har jo hørt mye snakk om den, men jeg ville ikke se den. Og jeg leste heller ikke bøkene. Jeg ville skape min egen Tristan. Noe jeg heller ikke hadde satt meg inn i, er hvor høyt elsket originalserien var. Hadde jeg visst det, hadde jeg helt sikkert blitt ekstra nervøs under prøve-spillingen.

Nå er det pause i innspillingene. Årsaken er korona-viruset. Men planen er at det skal bli mange sesonger framover. Det forteller skuespilleren.

– Det er så mye mer jeg vil utforske når det gjelder Tristans psyke.

BBC-serien «Dyrlegen» gikk på kanalen fra 1978 til 1990. På engelsk het den «All Creatures Great and Small». I tillegg til serien ble det også to filmer. En i 1975 og en i 1976.

Siste utgave

På forsiden nå