Kultur

Hercules viser norske muskler

Fredag har filmen Hercules premiere. Filmen har intet mindre enn tre norske skuespillere.

Fredag har filmen «Hercules» premiere i Norge. Hercules leder en hær av soldater for å avslutte en blodig borgerkrig. Han skal ta tronen tilbake til den rette kongen. Dwayne Johnson spiller Hercules. Tre norske skuespillere spiller i filmen. De er Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann.

Aksel Hennie spiller den stumme villmannen Tydeus.

– Han er stum, men jeg tror det var det jeg likte med Tydeus. Jeg likte tanke på å vise hvem han er, selv om han ikke snakker, sier Hennie til nyhetsbyrået NTB.

Hennie sier denne filmen er noe av det største han har vært med på. Hennie sier det var veldig rart å snu seg i en kampscene og se hundrevis av statister rundt seg.

Filmen kostet nærmere 700 millioner kroner å lage.

– Jeg så den ferdige versjonen av filmen for første gang i Los Angeles i USA nylig. Det var utrolig fett. Filmen oppfyller alle krav du måtte ha til et action-eventyr, mener Hennie.

Filmen ble spilt inn i Budapest i Ungarn. Det ble bygget en enorm film-landsby. Den var veldig spesiell, sier Hennie.

– Alle innspillinger av film har sin egen lukt og smak. Denne kommer jeg til å huske lenge, sier Hennie.

Han er ikke altfor bekymret hvis Hercules blir siste Hollywood-film han spiller i.

– Om det stopper med Hercules, og dette ble min Hollywood-karriere, så er det helt greit. Det var moro, men jeg elsker å bo og jobbe i Norge. Jeg er så takknemlig for alt jeg har fått gjøre her hjemme, sier han.

Både Hennie og Berdal lot seg imponere av Dwayne Johnson, som spiller Hercules.

– Det er en grunn til at han er så populær. Han er rett og slett veldig all right, sier Hennie.

Filmen har fått flere gode anmeldelser. Den spilte inn 179 millioner kroner i løpet av den første helgen den ble vist i USA.

Siste utgave

På forsiden nå