Kultur

Hjelper unge artister

Den norske gruppa a-ha gir bort fire millioner kroner til ferske artister.

a-ha er Norges mest berømte band. Bandet skal slutte å spille. De skal på avslutnings-turné. De skal spille 70 konserter i hele verden. Så er det slutt.

LES MER HER: A-ha slutter

a-ha vil at flere norske artister skal gjøre det like bra som dem. De har solgt mer enn 35 millioner album. Men det koster å bli en populær artist.
– Vi fikk penger fra folk som trodde på oss. Uten de pengene ville historien om a-ha sett annerledes ut, sier Magne Furuholmen til nyhetsbyrået NTB. Han spiller keyboard i a-ha.

a-ha gir bort fire millioner kroner. Fire heldige artister får dele pengene. En jury skal velge ut unge artister som kan gjøre det bra i utlandet. De er flinke nok. Det eneste de trenger er pengene.
– Det har aldri vært flere spennende, norske artister enn nå, sier Furuholmen.

Han synes norske artister har blitt flinkere til å planlegge hvordan de kan gjøre det bra i utlandet.
– Men artistene har for lite penger. De trenger støtte, sier han.

LES OGSÅ: Dette var by:Larm

Det var Magne Furuholmen og Paal Waaktar-Savoy som begynte å spille sammen i 1981. Året etter ble de kjent med Morten Harket. De tre startet a-ha.

De ble verdens-kjent med låten «Take On Me». Det var i 1985. De laget også en berømt musikk-video til sangen. Det første albumet deres het «Hunting High And Low».

Siden har a-ha gitt ut ni album. De har også gitt ut flere album som er tatt opp på konserter. Også samle-albumene med de beste sangene deres har solgt mye.

a-ha lover fansen at de skal spille gode avslutnings-konserter.

– Vi ønsker å gjøre noe av det kuleste noensinne på en norsk scene av et norsk band, sier Furuholmen.

a-ha har kalt avskjeds-turneen for «Ending on a High Note». Det betyr å slutte når leken er god.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå