Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Holder alt hemmelig før Star Wars-premieren

En fortelling på film som startet i 1977 er snart over. Men ingen vil avsløre noe om «Star Wars: The Rise of Skywalker».

Den nye Star Wars-filmen er nummer ni i serien. «Star Wars: The Rise of Skywalker» avslutter fortellingen om Luke Skywalker, Darth Vader, C-3PO og alle de andre rollefigurene. Vi har fulgt dem i mer enn 40 år.

– Jeg er klar over at dette er stort. Særlig føler jeg med J.J. Abrams, som har skrevet og regissert dette. Det har vært hans jobb å binde sammen alt dette. Og å sette et punktum for serien, sier skuespiller Daisy Ridley.

Hun spiller Rey i filmene. John Boyega spiller Finn. Det er ikke lett å snakke med dem om filmen før premieren. Pressen har ikke fått se noe av filmen. De har bare fått se traileren. Og den sier lite om hva filmen handler om. Skuespillerne har fått totalt forbud mot å røpe noe som helst.

– Det er utrolig viktig at ingenting kommer ut i forveien. Det ville ødelagt overraskelsene, sier John Boyega.

– Ikke engang moren min har fått vite noe. Hun spurte om det slutter med at Rey dør. Men jeg har ikke avslørt noe, sier Daisy Ridley.

Rey har en bakgrunn som publikum fortsatt ikke vet så mye om. Hun hater den onde Kylo Ren. Han har på en måte tatt over for Darth Vader. Likevel trekkes hun mot ham.

– Det jeg kan si, er at Rey stiller spørsmål. Hun gjør ikke lenger det hun blir fortalt. Hun er på en reise som de andre ikke helt forstår. Men jeg tror publikum kommer til å forstå henne. Det er så mange spørsmål. Hvem var foreldrene hennes? Hvorfor er kraften så sterk hos hennes?

– Hun gjør ting som er uventet. Dere kommer til å bli overrasket, sier Ridley til nyhetsbyrået TT.

Det har gått over 40 år siden den første Star Wars-filmen kom. På den tiden har Star Wars blitt en av de viktigste fortellingene i popkulturen.

Det er laget filmer, bøker, tegneserier, TV-serier og dataspill med StarWars-tema. Alt dette har gjort skaperen George Lucas til en av de rikeste personene i film-bransjen.

Mange har forsøkt å forklare hvorfor Star Wars-fortellingen har blitt så populær. John Boyega gir en enkel forklaring:

– Det var det første ordentlige science fiction-fortellingen. Nå er dette en del av mange menneskers arvestoff. Det går fra generasjon til generasjon, det er nostalgi for mange. Og vi liker jo alle fortellinger der det gode slåss mot det onde, mener han.

«Star Wars: The Rise of Skywalker» er den tredje filmen i den tredje trilogien. Det eri sagaen om Skywalker. Nå er det slutt. Men ikke på Star Wars-filmer. Det kommer både flere filmer og TV-serier. Men akkurat denne historien tar slutt nå.

Daisy Ridley og John Boyega går videre i sine karrierer. Samtidig vet de at folk alltid kommer til å huske dem for dette eventyret.

– Jeg er klar over at jeg alltid kommer til å bli forbundet med Star Wars. Og det er jeg takknemlig for, sier Daisy Ridley.

Filmen har premiere 18. desember.