Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Homofili er det mest naturlige i verden

Carl Espen Thorbjørnsen forsvarer dragartisten Conchita Wurst i Eurovision Song Contest.

Mange snakker om låta «Rise Like a Phoenix» i årets Melodi Grand Prix. Konkurransen kalles også Eurovision Song Contest. Låta framføres av østerrikske Tom Neuwirth. Han kler seg ut som dragartisten Conchita Wurst under framføringen. En dragartist er en mann som kler seg ut som kvinne. Norske Carl Espen Thorbjørnsen skryter av Conchita.

– Jeg synes opptredenen til Conchita er veldig bra, for det er et budskap bak: At det er lov å være annerledes og å være den du føler for å være. Det er veldig synd at det gjør så mange sinte, når vi lever i den tiden vi lever i nå. For meg er det helt uforståelig, sier Carl Espen til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Carl Espen blant favorittene

Blant annet har den armenske Eurovision-deltakeren Aram MP3 uttalt seg. Han har sagt at Conchitas livsstil «ikke er naturlig». Han vil hjelpe henne å bestemme seg for om hun er mann eller kvinne.

Han sa også at han gir gass når han kjører bil gjennom områder med homofile i Armenias hovedstad Jerevan. Aram MP3 er komiker i tillegg til å være artist. Senere har han sagt at det han sa var ment som en spøk.

– Jeg stiller meg uforstående til sånne uttalelser. Han har jo gått tilbake på det og sagt at han ble misforstått. Det håper jeg han mener. Det er det mest naturlige i hele verden. Det er veldig rart at vi har en sånn diskusjon i 2014, sier Carl Espen Thorbjørnsen.

I flere østeuropeiske land har folk skrevet under på kampanjer. Det er mot TV-stasjonene som sender Eurovision Song Contest. De krever at Østerrikes framføring ikke vises.

– Jeg håper de kan akseptere at folk er forskjellige, sier Carl Espen.