Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hopkins nektet å bli Hitchcock-tjukk

Antony Hopkins spiller Alfred Hitchcock i filmen «Hitchock». Han har fått kontaktlinser og lengre nese, men nektet å legge på seg for å ligne filmskaperen.

Alfred Hitchock var en kjent filmskaper. Men han var også en stor mann med tjukk mage. Antony Hopkins spiller hovedrollen i filmen om livet hans. Men Hopkins nektet legge på seg for å ligne Hitchcock.

– De fikk bygge en tjukk mage til meg, sier 75 år gamle Hopkins .

Filmen «Hitchcock» har premiere i Norge 8. mars. Den handler om tiden da filmen «Psycho» ble spilt inn i 1959 og 1960. Filmen handler mye om forholdet mellom Hitchcock og kona hans Alma Reville. Revill betydde mye for filmskapingen hans. 

Det finnes få bilder av Alma Reville. Derfor var det lett for skuespiller Helen Mirren å spille henne. Det var verre for Anthony Hopkins. Både utseende og stemmen må ligne. Hitchock var kjent for sin spesielle stemme.

Hopkinsk kaller det et balansenummer. Han ville skildre Hitchcock uten å imitere ham.

– Jeg sier ikke at «jeg ble Hitchcock». Jeg gjør ikke den slags, det skulle drive meg til vanvidd. Man kan ikke bli noen annen, man må forsøke å finne en balanse så det ikke blir en karikatur, sier han.

Anthony Hopkins så selv «Psycho» i 1960. Det gjorde ham til fan av Hitchcock.

– Jeg har alltid vært fascinert av Hitchcock. Da jeg så «Psycho» den gangen i 1960,  jeg tror ikke jeg har vært så redd i hele mitt liv. Da var det den beste filmen jeg noensinne hadde sett. «Vinduet mot bakgården» og «Psycho» er mine favoritter, sier han.

De som hadde ansvaret for sminken i filmen fikk en tøff jobb. Hitchock er en kjent mann, men det er Antony Hopkins også. Det var ikke lett å få Hopkins til å ligne Hictcock. Hopkins fikk en tjukk mage han kunne ta på seg. Det ble også laget en ny nakke og nye kinn til ham. Øreflippene og nesen hans ble gjort lengre. Hopkins fikk linser på øynene og de hvite tennene hans ble malt gråere. 

Men det er det indre som Anthony Hopkins beundrer ved Alfred Hitchcock.

– Han var en fantastisk filmregissør, et sant geni. Fyren kunne jo alt, sier Hopkins.

Helen Mirren sier at Hitchock sjeldent viste han satte pris på kona. Likevel ble hun ved hans side.

– De hadde et utrolig lykkelig ekteskap, som var basert på humor og på at de begge elsket film. Hun arbeidet med mannens filmer, og hun følte seg kreativt tilfredsstilt. Og hun elsket å være vertinne. De var svært rike og levde et veldig behagelig liv. Hun angret ingenting, hun var ikke sint. Hun så ekteskapet som et partnerforhold for livet, sier Mirren.

Noen mener at forholdet mellom de to ikke var seksuelt. De sier at Alma Reville var mer som en mor enn som en kone for Hitchcock. Helen Mirren vil ikke tenke på dette. Alle kvinner som er gifte blir tvunget til å glemme noe av det de egentlig ønsker, sier hun.
Det finnes bare noen få bilder av Alma, og ingen filmer der hun er med. Men Mirren fikk hjelp fra boka Pat Hitchcock skrev om moren sin. Pat er datteren til Alma og Alfred.

– Der sørger hun for at moren virkelig får all den æren hun fortjener, sier Mirren.