Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hunder får bli med på kino

Savner du hunden din når du er på kino? Mandag er de spesielt invitert til en kino i Oslo.

Mandag 29. august skjer det noe spesielt. For første gang er hunder velkomne på kino i Norge. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Hundene og deres eiere skal få se filmen «Heart of a Dog». Den vises på Ringen kino i Oslo. Filmen er laget av Laurie Anderson og er en dokumentar. Den handler om Anderson og hennes døde hund. Den het Lolabelle. Hunden var veldig spesiell. Den malte bilder og spilte piano. I filmen snakker Anderson om hunden, kjærlighet, drømmer og tap.

– Vi synes det er gøy at kinoen vil være med på dette. Filmen handler om Andersons kjærlighet for hunder. Derfor var det veldig bra at vi fikk til en visning for hunder og deres eiere, sier Nille Stormoen. Hun er markedssjef i filmstiftelsen Arthaus.

Ingen hunder får komme alene. De må ha eierne sine med seg. Filmen vil bli vist på en spesiell måte. Lyden vil være lav. Og det vil bare bli brukt svakt lys i salen. Slik unngås det at hundene skal bli redde. Hund og eier kommer inn i salen på én billett.

– Vi gleder oss! Jeg er veldig glad i hunder. Så dette blir spennende, en helt unik filmopplevelse, sier Marianne Zecca. Hun er kinosjef på Nordisk Film Kino Ringen.

I andre land har hunder fått lov til å bli med på kino tidligere. For eksempel i Sverige. De hadde sin første visning for hunder i 2011. Det skriver nettstedet The Local. Og i vår fikk de som har hund, lov til å ta den med på kino i London. Det melder avisen Evening Standard.