Kultur

Hva skjedde med kvinnen som døde på Oslo Plaza?

Det skal en ny dokumentar undersøke. Den sendes på strømmetjenesten Netflix.

For 24 år siden døde en kvinne på hotellet Oslo Plaza. En ny dokumentarserie skal ta for seg dødsfallet. En episode i serien skal handle om det. Serien skal sendes via strømme-tjenesten Netflix. Robert Wise er regissør. Han håper noen vil kjenne igjen kvinnen.

Episoden blir spilt inn i Norge, skriver avisa VG. Deres egen journalist Lars Christian Wegner har jobbet med saken i mange år. Han blir den viktigste personen i episoden.

– Dette er en norsk historie som har vært spennende for folk i andre land. Det gjør det veldig interessant for Netflix. Tjenesten er tilgjengelig i 190 land, sier Wise.

Pinseaften 1995 ble kvinnen funnet død på Oslo Plaza. Politiet vet fortsatt ikke hvem hun er. Den gangen mente politiet at hun hadde skutt seg selv i hodet. Men mange ting rundt dødsfallet er uklare. Blant annet sjekket hun inn under falskt navn. Nesten alle merkelapper var fjernet fra klærne hennes.

– De fleste historier har en slutt, men denne har ikke det. Litt av gleden for publikum er å forsøke å løse gåten selv, sier Wise.

I slutten av serien vil regissøren skrive hvor folk kan komme med tips om saken.

I fjor tok VG opp igjen saken om den ukjente kvinnen. Etter det fikk politiet nye spor. Forskere i Sverige brukte en ny metode. Slik fant de ut at kvinnen trolig var rundt 24 år gammel da hun døde.

Siste utgave

På forsiden nå