Kultur

Hvem er best på musikk?

Musikkonkurransen Melodi Grand Prix er ferdig og avgjort for i år. Nå er det tid for å kåre Norges beste musikk-kommune.

Folk har foreslått både store og små kommuner rundt om i hele landet. Kommuner som gjør en ekstra innsats for musikk. Snart skal den beste musikk-kommunen for 2014 kåres.

Kommunene Hamar i Hedmark, Lørenskog i Akershus og Radøy i Hordaland kjemper om seieren.

Alle i juryen er enige om at disse tre kommunene er best. De er imponert over jobben som blir gjort for musikken.

– De tre kommunene gjør det mulig for folk å drive med musikk. De gjør det også mulig for folk å oppleve musikk gjennom hele livet, sier juryen.

Juryen har blant annet sett på hvilke planer kommunene har for musikken. De har sett på hvor mange som har mulighet til å delta på kulturskole. Så ser de hvor mange lokaler kommunene har der folk kan spille og øve.

Prisen deles ut for andre gang i år. Den skal hedre kommuner som gjør en god jobb for det lokale musikklivet. Kåringen skjer i samarbeid med Norsk musikkråds medlems-organisasjoner, fylkesmusikkråd og lokale musikkråd. Prisen skal deles ut 30. mai i Hamar.

– Musikk og kultur er en del av det gode liv. Det gjelder enten du hører på eller spiller og synger selv. Noen kommuner gjør det mulig med gode opplevelser innen musikk, sier Hege H. Liadal. Hun er medlem i juryen.

Den som vinner får 25.000 kroner. Pengene skal brukes på musikk i kommunen. I fjor var det Stavanger kommune som vant.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå