Kultur

Hyler for Rihanna

Tusener av mennesker jubler foran scenen i Oslo Spektrum søndag. Da synger idolet Rihanna.

– Jeg nesten tilber Rihanna. Jeg ble fan allerede da det første albumet kom i 2005. Hun synger bra og er pen. Jeg gleder meg utrolig og håper hun gir det beste hun har på scenen, sier Alexander Ahlsen til Klar Tale. 16-åringen reiser fra Halden i Østfold for å høre sitt store idol. Søndag er den 23 år gamle artisten Rihanna klar for Oslo. Billettene ble utsolgt på tre og et halvt minutt.

Sammen med to andre startet Ahlsen en egen fanside for Rihanna. Siden på nettsamfunnet Facebook har 1.200 medlemmer.

– Jeg likte best de sangene Rihanna hadde i 2009 og 2010. De viste følelser og en mer personlig side av henne. Hun turde å kle seg og sminke seg annerledes enn de andre. Jeg liker at hun ofte bytter stil, sier han.

Søndag får fansen trolig høre sanger som «Umbrella», «Love The Way You Lie» og «Only Girl (In The World)». Ahlsen håper også på «We Found Love». Tidligere i år kritiserte flere Rihanna. De sa at hun spilte veldig på sex. Det gjør henne til et dårlig forbilde for unge fans, mente de. Ahlsen tror ikke Rihanna bryr seg så mye om kritikken.

Ruben Gran er enig. Han leder musikk-programmet Lydverket på NRKs radiokanal P3.

– Rihanna gjør ting som skaper debatt. Men det er ikke ting som blir altfor sterke for folk. Rihanna synger bra. Hun er populær fordi hun har hatt bra låter hele veien. Hun har hatt mange flinke folk rundt seg, sier han.

Rihanna har blant annet fått hjelp av det norske produksjons-selskapet Stargate. De har skrevet flere låter for henne.

Gran mener at Rihanna er som en helt vanlig jente. Men hun er vakker og en som guttene vil ha. Jentene vil også være som henne, mener Gran.

Han sier at artisten ble ekstra populær etter 2009. Da ble Rihanna slått av kjæresten Chris Brown.

– Rihanna fikk sympati fra hele verden. Utad viste artisten at hun taklet det bra. Rihanna ble stående som en enda sterkere person. Hun ble ikke noe offer, sier Gran.

I oktober det året kom sangen «Russian Roulette». Der sang Rihanna om det som skjedde. Den sangen er favoritten til fan Alexander Ahlsen. Han håper å høre låten på søndag.

Gran mener Rihanna har endret seg.

– Rihanna var en mer uskyldig popstjerne i starten. Så kom det mørkere temaer i sangene hennes. Det ble mer tøffere rhythm and blues og hiphop. På den siste singelen er det toner fra techno. Det er triks som også andre bruker. Rihanna blir mer som artisten Lady Gaga. Jeg er ikke sikker på om det er så smart. Tidligere hadde Rihanna en egen stil, sier han.

Ny stil eller ikke: Programlederen vil rocke med på Oslo Spektrum søndag.

Siste utgave

På forsiden nå