Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

I kveld feirer vi norsk musikk

Fredag kveld er det Spellemann. Norske artister blir feiret med priser i forskjellige kategorier.

Du har kanskje hørt ekstra mange låter av norske artister i det siste? På radio har NRK feiret den norske musikken hele uka. 

Fredag kveld er det Spellemann på kanalen NRK1 på TV og radio. Sendingen begynner klokka 19:55. Flere kjente artister skal opptre.

– Norske musikere og artister er viktige for NRK. Vi vil både hylle dem og glede lytterne våre med den norske musikken som er skapt. Det er en god tradisjon, sier Cathinka Rondan. Hun er sjef for radio i NRK. 

Pris-utdelingen Spellemann er hvert år. 27 priser deles ut i forskjellige kategorier. Vinnerne i kategoriene jazz, folkemusikk, barnemusikk og klassisk har fått sine priser. 

Artisten Okay Kaya fikk prisen i klassen for indie og alternativ. Egentlig heter hun Kaya Wilkins. I 2019 var hun også nominert til å vinne Spellemann for sitt aller første album. Ivan Ave fikk prisen i klassen R&B og soul. 

Enda er det mange nominerte som venter spent på pris-utdelingen fredag. 

20 år gamle Musti er nominert til hele tre Spellemann-priser. Det er under ett år hun ga ut sitt første album. Da sa eksperter at hun var en av de mest spennende stemmene i norsk musikk. Siden da har hun vunnet prisen Årets Nykommer på P3 Gull. Hun har også vært på toppen av listene på Spotify. 

Her kan du se de nominerte i alle kategorier.