Kultur

Il Divo feirer med favoritter

– Ingen hadde trodd vi skulle vare så lenge. Ikke vi selv heller, sier Sebastien Izambard i gruppa Il Divo.

De fire medlemmene i Il Divo feirer at de har sunget sammen i ti år. Gruppa er kjent for å blande opera og pop-musikk. Ideen til gruppa kom fra britiske Simon Cowell i 2004. Cowell har lenge jobbet med musikk. Han er også kjent som dommer i TV-programmene «Idol» og «X Factor» i USA.

Ill Divo ble en suksess. De skal blant annet ha solgt 26 millioner album over hele verden.
Like før jul i fjor ga gruppa ut albumet «A Musical Affair». Det var deres sjette album spilt inn i et studio. På albumet har de med sanger fra flere musikaler. Disse sangene synger de også på turneen «Musical Affairs».

– Plater er aldri det samme som live når publikum deler opplevelsen både med hverandre og oss som står på scenen. Da har du kontakt med dem du synger for, sier Sebastien Izambard.

Il Divo har vært på turné i seks måneder. I juli tok de seg tid til en liten ferie. Franske Izambard reiste da til London i Storbritannia. Der bor han sammen med kona og de tre barna deres.
– Å opptre er en velsignelse, men jeg savner familien min. Det er hyggelig å gjøre normale ting, som å vaske klær, sier han.

I september starter turneen igjen. 5. september blir det konsert i Oslo Spektrum. Dette er fjerde gang Il Divo kommer til Norge. Izambard har bare gode minner fra de tidligere besøkene.
– Skandinaver er et svært høflig publikum, og respektfulle for musikerne, sier han.

Il Divo har spilt i store deler av verden, men de blir ikke lei.
– Jeg tror det er derfor vi fortsatt har et publikum: At vi selv fortsatt har det moro selv. Da går det bra, sier han.

Gruppa har sunget sammen lenge, men Izambard røper at det var litt skummelt i starten. Han hadde jobbet med pop-musikk og var den eneste som ikke hadde fått undervisning i sang. De tre andre i Ill Divo er klassiske sangere. Urs Buhler fra Sveits og amerikanske David Miller er tenorer. Den spanske barytonen Carlos Marin er den fjerde i gruppa.
– Jeg har lært mye av de andre. Og kanskje har jeg lært dem noe, jeg også. I mine øyne er jeg en «bro». Det gjelder å introdusere folk som ikke kjenner så store stemmer, langsomt til denne typen musikk, så de ikke blir skremt, sier Izambard.

Nå skal Il Divo bringe kjente sanger fra musikaler til folk i Norge.
– Vi gjør ting fra «The Lion King», «Phantom of the Opera», «West End Story», to stykker fra «Les Misérables». Sanger som folk elsker. Siden vi går helt tilbake til 1950-tallet, er noen av dem nesten ukjente for yngre folk. En av de eldste er «If I Ever Would Leave You», den er fra «Camelot» -oppsetningen i 1960 og ikke så kjent, sier Izambard.

Siste utgave

På forsiden nå