Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen Grammy-pris til Norge

Sju nordmenn kjempet om musikkpriser i USA. Men ingen vant.

Det ble ingen Grammy-priser på norske artister i år. Utdeling av musikkprisene skjedde i Los Angeles i USA i går (søndag). Til sammen 83 priser ble delt ut.

Sju nordmenn var med i konkurransen om prisene. Blant andre bandet Röyksopp og artisten Jarle Bernhoft. De nådde ikke til topps i år. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Grammy-prisene er blitt delt ut siden 1959 til ulike artister. Prisene blir delt ut én gang i året. Det skjer i februar.

Sam Smith fra Storbritannia fikk prisen for beste nye artist. Han har gjort stor suksess med sangen «Stay With Me». Den vant prisen for årets sang og årets innspilling. Sam Smith fikk til sammen tre priser.

Artisten Beck fikk prisen for beste album. Det heter «Morning Phase». Også artisten Beyonce og artisten Pharrell Williams fikk priser. Williams er kjent for den populære sangen «Happy».

Bandet Röyksopp fra Norge var nominert til beste danse- og elektronika-album. Albumet «Do It Again» har de laget sammen med artisten Robyn fra Sverige. Men de vant ikke prisen. Syros med albumet «Aphex Twin» vant prisen for beste danse- og elektronika album.

Jarle Bernhoft kunne fått prisen for beste RnB-album. Han har laget albumet «Islander». Bernhoft vant ikke. Toni Braxton & Babyfaces med albumet «Love, Marriage & Divorce» vant.

Produsenten Morten Lindberg var nominert i klassen for beste surround-album. Han var også nominert som beste klassiske musikkprodusent. Lindberg har vært nominert til Grammy-pris mange ganger tidligere, men har aldri vunnet.

Den norske kordirigenten Vivianne Sydnes var nominert med albumet «Duryd: Out Of Darkness». Hun vant heller ikke. Det var i kategorien beste opptreden for kor.

Thomas Dybdahls album «What's Left Is Forever» kunne også få Grammy. Det var nominert for beste teknisk sammensatte album. Øyvind Jakobsen og Jo Ranheim har jobbet med albumet.

Koret Cantus fra Norge var med på å synge to låter til filmen «Frozen». Musikken var nominert til prisen for beste filmmusikk.

LES MER HER: Disse norske kan få Grammy